03 / 05 / 2024

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

Konut sektöründe yaşanan kriz sektörü vurmaya devam ediyor. Krizin etkileri hem vatandaş hem de inşaat firmaları tarafından ağır şekilde hissediliyor. Son zamanlarda inşaat şirketlerinden iflas haberleri artmaya başladı. 



Konut sektöründe yaşayan krizin etkileri görülmeye devam ediliyor. Özellikle inşaat firmaları krizden en çok etkilenenler olurken, iflas edenlerin sayısı yükseliyor. Bir inşaat şirketi daha iflas etti.

BİR İNŞAAT ŞİRKETİ DAHA İFLAS ETTİ!

Paramedya'da yer alan habere göre; inşaat şirketleri konut sektöründeki krizin etkisinde çıkamıyor. Diyarbakır'da 2016 yılında kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi iflas etti.

İnşaat şirketleri tek tek iflas bayrağını çekiyor! Bir inşaat şirketi daha iflas etti!

ŞİRKETLER TEK TEK İFLASA SÜRÜKLENİYOR

Türkiye’de de etkili olan ekonomik kriz şirketleri iflasa sürüklemeye devam ediyor. Diyarbakır’da 2016 yılında kurulan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bir süre önce konkordato ilan etti. Ekonomik dar boğazı bir türlü aşamayan şirketin yöneticileri kara kara düşünürken, Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi şirketin iflas ettiğine karar verdi.

SON İHALESİ OLDU!

Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketi Diyarbakır’da ikamet harici fabrika, atölye, hastane, okul, otel, işyeri, mağaza, lokanta, kapalı spor tesisi, cami, kapalı otopark, tuvalet gibi yapılar inşa ediyordu.

Şirket Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 2 yıl önce açtığı ihaleyi kazanmıştı. Bakanlık Kahramanmaraş İli Onikişubat İlçesi Saçaklızade (Fatih) Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Tünel Kalıp Sistemiyle 113 Adet Konut İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini kazanan Tevfik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited şirketiyle 11.11.2020 tarihinde sözleşme imzaladı. İşin yaklaşık maliyetli 24 milyon 470 bin TL olarak belirlenmişti.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Geri Dön