27 / 04 / 2024

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan'da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

Forbes Sırbistan'ın geçtiğimiz günlerde hakkında açıklama yaptığı Kronos şirketiyle bağlantılı Türk inşaat şirketi Juno inşaat iflas etti.



Juno inşaat'ın iflasıyla ilgili gelişmeler Ticaret Sicil Dairesi'nin internet sitesinde yer almadı fakat birkaç gün önce günlük Danas gazetesinde yayınlanan bir ilana göre; Belgrad Ticaret Mahkemesi Vemus Transport şirketinin teklifini kabul ederek, aleyhine iflas davası açtı. Bahse konu olan şirket ise Juno İnşaat'tı.

SIRBİSTAN'DAKİ TÜRK İNŞAAT ŞİRKETİ İFLAS ETTİ

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Yapılan açıklanmaların ardından iflas sebeplerinin yerine geldiği, yani şirketin aşırı borçlu olması nedeniyle iflas davası başlatılması şartının yerine getirildiği belirtiliyor.

Yer alan ilanda alacaklılar, iflas davasının açılması ile ilgili ilanın yayımı tarihinden itibaren 120 gün içerisinde hem teminatlı hem de teminatsız alacaklarını bildirmeye davet ediliyor. Aynı zamanda borçlular, Juno inşaatına yönelik yükümlülüklerini derhal yerine getirmeye davet ediliyor ve bu yılın Haziran ayı ortasında bir inceleme duruşması yapılması planlanıyor.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

ÇİN DEVLET ŞİRKETİNİN DE TAŞERONLUĞUNU YAPIYORDU

Juno inşaat şirketinin Sırbistan'daki devlet altyapı projelerinde bazı yol bölümlerinin yeniden inşasına da katılmıştı.

Bu kapsamda Çin devlet şirketi Shandong'un taşeronluğunu yapan şirket, sahibi Türk vatandaşı Mahmut Taha Karslioçlu'ya ait. Sırbistan'da Aralık 2021'de tescil edildi ancak 2023'te kurucu kanunda yapılan değişiklikle Özgür Baki Sezgin yönetici ve yasal temsilci oldu.

İnşaat şirketleri tek tek iflas ediyor! Sırbistan da bir Türk inşaat şirketi daha battı!

ÇALIŞANLARINA VE ORTAKLARINA BORÇ BIRAKTI

Sezgin, Forbes Sırbistan'ın yazdığı gibi, Sırbistan'da 2022 yılına kadar Kronos inşaat olarak adlandırılan danışmanlık ajansı MMS Consultancy'nin sahibidir. Juno, doğrudan bir mülkiyet bağlantısı olmamasına rağmen Sezgin tarafından sosyal ağlarda Kronos'un yan şirketi olarak tanıtıldı.

Bu yılın Ocak ayında Juno İnşaat'ta daha önce iflas davası açılmıştı ve bu arada Forbes Sırbistan'ın öğrendiğine göre, inşaat sahibi geçen sonbaharda Türkiye'ye giderek hem çalışanlara hem de iş ortaklarına borç bırakmıştı.

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türk inşaat şirketlerinin konut projelerinde en gözde pazarı ABD!

Türk inşaat sektörü krizi çözmek için ibreyi Katar'a çevirdi

Geri Dön