28 / 04 / 2024

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu'na satıyor!

Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Paylaşılan detaylara göre. Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.



Biri İstanbul merkezli, diğeri  Ankara  merkezli iki inşaat şirketi... Türkiye’nin en önemli inşaat şirketleri arasında yer alan  Soyak ve Caba Grubu. 

Soyak genel olarak konut projeleriyle Caba ise altyapı, Alışveriş Merkezi ve otel projeleriyle biliniyor. Her iki şirket, önemli bir satın almaya imza atıyor. Dünya Gazetesi'nden Kerim Ülker'in haberine göre  Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba’ya satıyor.

Anlaşma tamamlandığında Soyak Holding bünyesindeki Öncü Çimento Yatırım Anonim Şirketi’nin tamamı, Ankaralı Caba Grubu’na geçmiş olacak. Caba Grubu, satın almayı da AC Çimento Sanayi isimli şirketi üzerinden yapacak 1961'de temelleri atılmış olan Soyak Holding, gayrimenkul ve çimento dışında enerji ve döküm sektörü ile ilgileniyor.

Kerim Ülker'in yazısının devamı şu şekilde:

"10 şirketinde 1.400 çalışanı olan Soyak Holding, gayrimenkulde Soyak markası ismiyle projeler üretiyor. Bu projeler arasında Siesa, Konforia, Evostar, Parks Aparts, Mavişehir, Evreka, Mavişehir Optimus, Olympiakent, Yenişehir, Göztepe var.

Soyak Holding, çimento şirketini Ankaralı Caba Grubu na satıyor!

89.5 MİLYON LİRA SERMAYESİ VAR

Çimentoda ise Traçim ile bilinen şirket, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan 2022 yılı verilerine göre, 2. 500 Büyük Sanayi Kuruluş Listesi’nde 25. sıradan girmişti. Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelere ihracat gerçekleştiren bu tesis, Kırklareli’de bulunuyor.

Ayrıca Vize ilçesindeki tesis, 300 bin metrekarelik alanda senede 2 milyon ton klinker kapasitesine sahip. Eski ismi Soyak Konut İnşaat olarak bilinen Öncü Çimento da 2002'de kuruldu. Şirketin sermayesi 89.5 milyon lira

DEDEMAN VE RADİSSON’U DİYARBAKIR’A GETİRMİŞTİ

Öncü Çimento’yu satın almaya hazırlanan Caba Grubu da 1998'de Diyarbakır’da kuruldu. Yol-tünel, konut, AVM ve otel inşaatı projeleriyle öne çıkan söz konusu şirket, enerji sektörüne 2010'da girdi. Bu alanda Caba, 340 MW’lık Cizre Hidroelektrik Santrali’ni de işletiyor.

Osmaniye, Gaziantep ve İstanbul'da yenilenebilir enerjiyle ilgilenen söz konusu şirketin iki tane rüzgar, 24 tane de güneş enerji santrali lisansı ve projesi bulunuyor. Maden sektörüne de Karaman’da çalışan Caba, senelik 50 bin metreküp mermer üretiyor. Turizm sektöründe önemli projeler hayata geçiren Caba, Diyarbakır’daki Dedeman ile Radisson Blu Hotel’inin de sahibi. Şirket ayrıca Diyarbakır ve Ankara’da akaryakıt istasyonu işletiyor."

 

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!


Geri Dön