27 / 04 / 2024

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından, ek zamların ödeneceği tarih belli oldu. Emeklilerin kök maaş hesaplarında zam hesapları sürerken SGK uzmanı, Dilet Ete, en düşük emekli maaşlarının asgari ücret düzeyinde olacağını açıkladı.



Ek zamlar henüz hesaplara yatmadı. Milyonlarca emeklinin heyecanla gün saydığı ödemerle ilgili fkaş bir gelişme yaşandı. Kulislerde dolaşan bazı iddialara göre, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine yükseltileceği konuşulmaya başlandı. Konuyla ilgili SGK uzmanı Dilet Ete iddiaları doğruladı ve en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar oalcağını açıkladı.

EMEKLİYE BİR ZAM DAHA MI GELİYOR?

SGK uzmanı Dilet Ete emekli aylıklarının baştan sona yenilenmesi gerektiğine dikkat çekerek: '' Bizim şu anda yaşadığımız asıl sıkıntının nedeni sadece enflasyon değil. 200 yılında gelen 5510 sayılı kanun. Emekliye bir düzenleme yapılacaksa, nasıl 2000 öncesine intibak verildiyse 2000 sonrası emeklilere de bir intibak, bir seyyanen zam verilmesi gerekiyor.

Temmuza kadar tüm emeklilere hiç ayrım yapmadan seyyanen zam verilmesi gerekiyor. Ben Cumhurbaşkanımızın da bunu vereceğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

SEÇİM ÖNCESİ DÜZENLEME OLACAK!

Sputniknews'de yer alan habere göre; Ete,  emeklilerin aldıkları maaşlarla geçinemediklerini belirterek, seçim öncesi maaşlarda düzenleme olacağını şu kelimelerle ifade etti: '' Daha önce de söyledik, Cumhurbaşkanı seçim konusunda oldukça başarılı. Geçen sene de biliyorsunuz mart seçimlerinden önce en düşük aylığı 7 bin 500 TL'ye taşıdı.

Şimdi de en düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler. Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Bunu nasıl dağıtacak bilmiyorum, belediye başkan adaylarına emekliler geçinemediklerini söylüyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme gelecek." dedi.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!
EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 NE KADAR OLACAK?

Ete, bayram ikramiyelerinin 2018 yılından itibaren emeklilere ödenmeye başladığını hatırlattı. Ramazan ve Kurban bayramlarında 2’şer bin liradan toplamda 4 bin TL bayram ikramiyeleri ödenmesi yapılıyor. 

Yeni dönemde bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ile alakalı 2 alternatif konuşulduğunu söyleyen Ete; ''birincisi bu rakama yüzde 50 zam yapılması oda bin TL fark ile 3 bin TL’ye yükselmesi'' dedi. 

Yüzde 50 olmasının nedenini Ete şu şekilde açıkladı:  ''Geçtiğimiz dönemde yüzde 37.57 enflasyon rakamına ve yüzde 11.68’lik refah payı eklentisi ile buradaki toplam tüm emeklilerimiz ayrıt edilmeksizin maaşlarına yüzde 49.25 oranına zam yapılmıştı. Emekli ikramiyelerine yüzde 50 artış olma durumunun buna istinaden olabileceğini söyleyebiliriz.

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine gelecek! SGK uzmanı resmen açıkladı!

İkinci alternatif olarak bir kereye mahsus Cumhuriyetimizin 100. yılına istinaden 5 bin TL verilmişti. Burada da çalışan çalışmayan ayırt etmeksizin tüm emeklilerimizi kapsayan bir uygulama olmuştu.

Belki şu an verilen 2 bin TL bayram ikramiyesi yüzde 150 artış ile 5 bin Türk lirası olabilir. İkramiyeler vatandaşlarımızın en azından bayramlarda bir ihtiyacını karşılaması açısından önemli bir yer tutuyor. Yüksek bir zam olmasını da canı gönülden temenni etmekteyim." diyerek iyi dileklerde bulundu. 

7 bin 500, 8 bin, 8 bin 500, 9 bin TL emekli maaşı alanlar hemen baksın! Yeni maaş tablosu belli oldu! SON DAKİKA! 

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Geri Dön