02 / 05 / 2024

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Emekli maaş farkları için milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ödeme tarihleri resmen belli oldu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre SSK emeklilerine 6 Şubat tarihinde, Bağ-Kur'lulara 7 Şubat tarihinde maaş farkı yatırılacak. 



TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen; çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeleri kapsayan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Söz konusu kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak olan 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 şeklinde oldu. En düşük emekli aylığı, ocak ödeme döneminden itibaren uygulanmak üzere 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye çıkartıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam ödeme takvimini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan paylaştı.

Peki SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaş farkları ne zaman ödenecek? Emekli vatandaşların maaş farkları ne zaman yatacak? İşte milyonlarca kişinin gündeminde yer alan SSK ve Bağ-Kur maaş farkı ödeme takvimi 2024...

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın paylaştığı emekliye ek zam ödeme tarihlerine göre; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlar ödemelerini 6 Şubat tarihinde alacak.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre Bağ-Kur'lular ise ödemelerini 7 Şubat tarihinde hesaplarında görecek.

Bakan Işıkhan yaptığı paylaşımında, "Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yapmış olduğumuz SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Bu ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerin zam oranı enflasyon farkıyla yüzde 37,57 şeklinde belirlenmiş daha yüzde 42,6'ya yükseltilmişti. Fakat memur emeklilerinin yüzde 49,25 zam alacak olması sebebiyle arada yine bir fark oluşmuştu. Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamayla tüm emeklilerin yüzde 49,25 zam alacağını müjdelemişti.

 

Altın hafta sonuna nasıl başladı? 3 Şubat Cumartesi gram, çeyrek, yarım, tam, Ata, gremse, Atabeşli altın kaç TL?

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 


Geri Dön