28 / 04 / 2024

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

SAHİM-SEN Başkanı Özlem Akarken, depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sorunların devam ettiğini ve çözüme kavuşturulmadığını vurguladı. Akarken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 



Depremin üzerinden bir yıl geçti. Yaralar sarıldı mı? Sorusuna yönelik Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken değerlendirdi. Depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala yaraların yarılmadığını açıklayan Ararken '' İmar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz'' dedi. 

İMAR AFFI DEĞİL, DEPREME DAYANIKLI BİNALAR İSTİYORUZ!

Ararken, depremdeki yaraların hala sarılmadığını açıklayarak şu iafadeleri kullandı:'' Çoğu sağlık çalışanı başka illerde hayatını, düzenini kurmak için gitti. Ama ataması olmayınca emekli olanlar oldu.  Ağır hasarlı evlerine giremediler.

Girebilenler anılarından birer parça alıp çıktılar. Ne ASM yapıldı, ne hastaneler dayanıklı hale getirildi. Performans ödemeleri, maaş gibi özlük hakları bir yana; barınma sorunu yaşamaya devam ediyorlar.

 Aile hekimleri konteynarda hizmet vermeye çalışıyor. Biz onları onların acısını unutmadık unutmayacağız da… Biz imar affı değil depreme dayanıklı binalar istiyoruz.'' dedi. 

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

BARINMA SORUNUNDAN DOLAYI SAĞLIK PERSONELLERİ İSTİFA ETTİ

Akarken, kalite standartlarının evraklarda sözlerde kalmamasınavurgu yaparak '' Kaliteli hizmet vermek ve hizmet almak için ilk şart, yaşamak yaşatmaktır. Yaşamak ve yaşatmak isteyen sağlık kurum çalışanları ve vatandaşlarımız için  betonlar ölüm sebebi olmasın. Daha önceden yapım kararı alınıp yerleri belirlenmiş hastanelerin yapım sürecine tekrardan başlanmıştır.

Nitelikli sağlık hizmeti vermek için personelin moral motivasyonu dikkate alınmadığını görmekteyiz.  TOKİ  istenirse gerekli binaları inşa edebilir. Hatta inşa edilmiş ama dağıtımı yapılmamış binalar hak sahiplerine dağıtabilir. Konteynerde yaşam maalesef zordur. Yeni atanan personellerin çoğu da barınma sorunundan dolayı istifa etme yolunu seçmiştir.''dedi.

İmar affı değil, depreme dayanıklı binalar istiyoruz! 

DERS ALINMADI!

Depremin birçok yıkıcı etkisi oldu ancak halen ders alınmadığını söyleyen Akarken ''Apartman altlarına mahkum edilen aile sağlığı merkezleri yeni şehir planlamalarında yok! Güvenli, sağlam ve afet durumunda dimdik ayakta, hizmet verir halde kalacak sağlık kurumları inşa etmek zorundayız.

Deprem başta olmak üzere doğal afetlerde sağlık hizmetleri önem arz ediyor. Afet planlaması afetler olduktan sonra değil öncesinde yapılmalıdır. Çok ciddi bir felaket yaşamış olmamıza rağmen stratejik çözümler üretilmedi, yaralar sarılmadı ve dersler alınmadı. Günü geçirecek kararlar değil, ciddi çözümler istiyoruz.”  ifadelerini kulllandı.

Son dakika deprem! Hakkari'de 4.3 şiddetinde deprem oldu!
Peş peşe yaşanan depremler kentsel dönüşümün hayati önemini gözler önüne serdi!

Geri Dön