29 / 04 / 2024

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

Gündemden düşmeyen emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e çıkarken, emekli ikramiyeleri için de bu yıl özel artış yapılacağı kaydedildi. Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi. İşte detaylar...



Emekli vatandaşları zam oranı yüzde 37,57'lik enflasyon oranı ve yüzde 11,68'lik refah payıyla yüzde 49,25 düzeyine çıktı. Böylelikle SSK, Bağ-Kur emekli zammı, memur emeklisiyle eşitlenmiş oldu. 2023'ün son çeyreğinde tüm emeklilere Cumhuriyet ikramiyesi ödemesi verildi. Yeni yılda ise yine tüm emekliler 2 tane bayram ikramiyesi alacak.

Sabah'tan Faruk Erdem imzalı habere göre, hükümet milyonlarca emekli için açıkladığı refah payı ödemeleri için hazırlık yaparken bu seneki bayram ikramiyelerini artırma konusunda da düğmeye bastı. Aralık enflasyonunun açıklanmasıyla beraber 6 aylık enflasyon artışı yüzde 37,57 oranında çıkmıştı.

Söz konusu bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon artışı şeklinde uygulanırken memurlar ve memur emeklileri için de fark oluşturdu. Memurlar ve memur emeklilerine toplu sözleşme artışı yüzde 15 eklendiği zaman zam oranları yüzde 49,25 şeklinde olmuştu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre hükümet SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de 11.68 puanlık refah payı ekleyerek zamları eşitlemiş ve tüm emeklilerin artış oranları da yüzde 49,25'e yükseltilmişti. Söz konusu bu artışla ilgili yasal düzenleme de Meclis'ten geçti. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

SIRADA İKRAMİYE VAR

Temmuz'da 2024 yılının 2. artışını alacak emekliler bundan önce Nisan ve Haziran aylarında iki ayrı ikramiye de alacaklar. Söz konusu bu ikramiyeler bayramdan bir hafta önce emeklilerin hesaplarına yatırılıyor.

Geçtiğimiz sene yapılan artışla ikramiye 2 bin TL2ye çıkartılmış ve 2023'te tüm emeklilere iki bayramda 4 bin lira ödenmişti. Daha sonra Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle tüm emeklilere bir kereliğine 5 bin liralık ek bir ikramiye ödemesi de verilmişti. 2024 yılını da 'Emekliler yılı' ilan eden hükümet şimdi bu ikramiyelere yeni bir zam yapmaya hazırlanıyor.


KAÇ TL OLACAK?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emekli ikramiyesi artışlarıyla ilgili çalışmalar başlatılırken değişik formüller de gündeme geliyor. Burada 2 formülün öne çıktığı belirtiliyor.. Bu formüllerden birisi kabul edilip TBMM'ye yasa teklifi verilecek ve milyonlarca emekli de 2024 yılında ikramiyelerini zamlı şekilde alacaklar.

1. formül emeklileri yapılan refah payı dahil yüzde 49,25 oranında bir artış yapmak şeklinde. Bu durumda 2 bin liralık ikramiye 3 bin liraya çıkacak ve emekliler her iki bayramda 6 bin lira ikramiye alabilecek.

İkinci formülde ise Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla verilen 5 bin lira rakamı var. Buna göre de ikramiyelerin 5 bin TL'ye yükseltilmesi ve iki bayramda emeklilere 10 bin lira ödenmesi söz konusu.

Kulislerden sıcan bilgilere göre  bilgiye göre iki formül üzerinde çalışmalar yoğunlaşırken ilk ikramiye Nisan ayında ödeneceği için söz konusu artışla ilgili yasal düzenlemenin önümüzdeki  ay içerisinde TBMM'ye gelmesi bekleniyor.
 

 

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Garanti, Yapı Kredi, Vakıfbank, Akbank, ING, Halkbank peş peşe açıkladı! 3 milyon TL'nin aylık getirisi uçtu!

36 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nda 'delil karartma' iddiası! Vali izni olmadan yapılıyor...


Geri Dön