27 / 04 / 2024

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu'nda değişiklik yapıldı!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren İşsizlik Sigortası ile ilgili son dakika haberi geldi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte ayrıntılar...



Çalışma hayatıyla ilgili düzenlemeler içeren ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen İşsizlik Sigortası İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasında Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. 

KISA ÇALIŞMA GEREKÇELERİNE GENEL SALGIN DURUMU EKLENDİ

Öte yandan söz konusu kanunla birlikte kısa çalışma gerekçelerine genel salgın durumu da eklendi. Sigortalı çalışanların kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilmesi için gereken asgari prim ödeme gün sayısı ise 600 günden 450 güne düşürüldü. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI RESMEN 10 BİN TL OLDU!

Söz konusu kanunda milyonlarca emekliyi de yakından ilgilendiren gelişme ile ilgili detaylara yer verildi. Kanun ile birlikte, SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında ocak ödeme dönemi itibarıyla geçerli olacak 6 aylık artış oranı yüzde 49,25 oldu. En düşük emekli aylığı ise 10 bin TL'ye yükseltildi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda son dakika gelişmesi! İşsizlik Sigortası Kanunu nda değişiklik yapıldı!

2024 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR OLDU?

2024 yılı ile birlikte artan gelirlerden birisi de işsizlik maaşı oldu. Asgari ücretteki yüzde 49,11'lik artış, işsizlik maaşlarını da etkiledi. Buna göre, 2024 yılında işsizlik maaşı net 15 bin 880 TL olarak belirlendi

İşsizlik maaşının alt ve üst sınırları da arttı. İşsizlik maaşı en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40’ı en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80’i kadar olabiliyor. Buna göre, 2024 yılınca geçerli olacak işsizlik maaşı en düşük 7.940,33 TL en yüksek işsizlik maaşı ise 15.880,66 TL oldu.

Yeni asgari ücretle beraber ödenekler arttı! GSS primleri, 65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödeneği ne kadar?

65 yaş aylığı, engelli maaşı, işsizlik ödemesi, askerlik borçlanması Ocak zammıyla tam bu kadar olacak! Hemen bakın!

Geri Dön