28 / 04 / 2024

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü vesilesiyle Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam açıklamalarda bulunarak kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı. 



Geçen sene yaşanan deprem felaketinden sonra bir binanın yapımında olmazsa olmazın bilimsel yöntemler olduğuna dikkat çeken Akçam, “Bir yıl içerisinde çok şey öğrendik. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini asla unutmamayı ve her binanın inşasında bu gerçeklikle hareket edilmesi gerektiğini hatırladık” dedi. 

BİNALARIN BİR ÇOĞU 1999'DAN ÖNCE YAPILMIŞ 

11 şehrimizi etkileyen depremlerde yıkılan binaların birçoğunun 1999 yılından önce inşa edilen binalar olduğuna vurgu yapan Hakan Akçam, “17 Ağustos 1999’da 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren Marmara Depremi; Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce’de yıkıma neden oldu. Birçok canımızı kaybettik ve 1999 depreminden sonra alınan önlemler ile olası depremlere hazırlanıldı. 6 şubatta yaşadığımız felaket sonrası fark edildi ki yıkılınca binaların çoğu da 1999 yılından önce inşa edilen binalar.” dedi.

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILMALI

Depremden sonra yapılan denetimler neticesinde başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde hasarlı yapının tespit edildiğine dikkat çeken Akçam, kentsel dönüşüme ilişkin şunları ifade etti: “Kentsel Dönüşüm Kanunu 2012 yılında yürürlüğe girmiş, 2023 yılında da kanunda birkaç değişiklik yapılmıştır.

Bundan sonra yapılması gereken de yaşananlardan ders alınarak hasarlı binalar biran önce yıkılarak kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalıdır.

ATEM Başkanı Akçam: Olası depremler için kentsel dönüşüm süreci hızlandırılmalı!

Bilimsel yöntemlerle yapılan yeni binalar depreme dayanıklı olacak ve yaşanacak bir deprem felaketinde can kaybının olmasını engelleyecektir.

İşte bundan dolayı biran önce kentsel dönüşüm projeleri tamamlanmalıdır. Biz de bu hususta  Ankara  Emlakçılar Meslek Esnaf Odası olarak verilecek her vazifeye hizmete hazırız” diyerek sözlerini sonlandırdı.

ATEM Başkanı Akçam ev sahiplerini uyardı! Kira beyannamesi vermeyen yandı!

Konut alım-satım ve kiralamada dikkat! Yetki Belgesi olmayan emlakçılarla çalışmayın!

ATEM Başkanı Hakan Akçam: Ev almak hayal ötesi!

Geri Dön