30 / 04 / 2024

çorlu askeri lojman yıkımlarında son durum

çorlu askeri lojman yıkımlarında son durum

Çorlu'da Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan askeri lojmanların yıkım çalışmaları sürüyor. Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkıldığı öğrenilen askeri lojmanların yerine ne yapılacağı ise merak uyandırıyor.

TOKİ'den Maslak'a askeri lojman! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul İli Sarıyer İlçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi 320 Adet AİT Ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın gerçekleştirecek.

TOKİ'den Maslak Ayazağa'ya askeri lojman!

İstanbul İli Sarıyer İlçesi, Maslak Ayazağa Mahallesi 320 Adet AİT Ve 1 Adet Sosyal Tesis İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 18 Kasım 2019 tarihinde yapılacak.

Çorlu'da askeri fabrikanın özelleştirilmesine karşı eylem!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sokağa çıkan işçiler, askeri fabrikanın özelleştirilmesine tepki göstererek, eylem düzenledi.

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Askeri alanlar kentsel dönüşüme girecek mi?

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehir dışına taşınan kent merkezlerindeki askeri alanlara ilişkin olarak açıklama yaptı. Canikli, “Kent merkezinde yer alan askeri lojman, idari birimler ve askerlik şubelerinin taşınması gündemde değildir” dedi.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

TOKİ, Çorlu'daki Askeri Hastane arazisini mi istiyor?

Tekirdağ’ın Çorlu'daki Askeri Hastane, geçtiğimiz 13 Nisan’da Edirne Koruma Kurulu tarafından 1. Derece tarihi eser olarak tescil edildi. Ancak Milli Savunma Bakanlığı şimdi Edirne Koruma Kurulu’ndan tescilin kaldırılmasını istiyor.

İzmit Belediyesi'ne devredilen askeri lojman arazilerinde son durum!

Yaklaşık iki yıl önce yıkılan Askeri lojmanların arazileri Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmişti. Bu arazilerle ilgili hala karar verilmedi ve halka açık otopark olarak kullanılıyor.

Çorlu'da askeri lojman binalarının yıkımlarına başlandı!

Çorlu'da Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan askeri lojmanların yıkım çalışmaları sürüyor. Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkıldığı öğrenilen askeri lojmanların yerine ne yapılacağı ise merak uyandırıyor.

İstanbul'da 7 askeri lojmanın yıkımını Akkaya İnşaat yapacak!

İstanbul Beykoz, Çatalca, Çekmeköy (Sarıgazi), Hadımköy, Tuzla, Şile, Üsküdar (Koşuyolu) İlçelerindeki Milli Savunma Bakanlığı’na ait toplam 48 adet binanın yıkım ihalesini Akkaya İnşaat aldı...

Kayseri'de yıkımdan etkilenen bina boşaltıldı!

Kayseri'de, Abdullah Gül Üniversitesine yurt yapmak için yıkımına başlanan askeri lojmanın bitişiğindeki 8 katlı apartman boşaltıldı. Apartman sakinleri binanın sallandığını ve duvarlarda çatlaklar oluştuğunu söyledi.

Emlak Konut Zeytinburnu askeri lojman arazisini dönüştürecek!

Zeytinburnu’ndaki 600 konutluk askeri lojmanlar dönüşüme giriyor. 102 dönümlük arsayı 400 milyon liraya TOKİ’den alan Emlak Konut GYO, yeni konutlar ve park alanı yaptıracak

çorlu askeri lojman yıkımlarında son durum Haberi

çorlu askeri lojman yıkımlarında son durum

Çorlu'da 5. Kolordu ve Garnizon Komutanlığına bağlı askeri lojmanlarda başlatılan çalışmaları sürüyor. Atatürk Bulvarı üzerinde Santral kavşağına yakın yerde yer alan askeri lojmanları iş makin elleri ile yıkılıyor. Depreme dayanıklı olmaması nedeniyle yıkım çalışmalarına başlanan 2 ve 3 katlı askeri lojmanların yıkımı sürdürülüyor. Sona gelinen yıkım çalışmalarının ardından inşaat atıklarının temizlenmesi amacıyla da çalışmalar yapılacak. Son bir yıldan bu yana kimsenin oturmadığı ve terk edilmiş görüntüsü veren lojmanların yıkılmaya başlanmasının ardından bu kez de yerine ne yapılacağı merak uyandırıyor. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan ve geniş bir alana yayılan askeri lojmanların yerinin nasıl değerlendirileceği veya yerine ne yapılacağı tartışma konusu olmaya başladı.


Avrupa...