05 / 05 / 2024

Çorlu Seymen Köyü sanayi sitesi

Çorlu Seymen Köyü sanayi sitesi

Hürriyet Gazeteyesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugün köşesinde "Çorlu'nun üstü bitti şimdi de altına giriyorlar" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Çorlu Seymen Köyü maden arama ruhsatı ile gündemde!

Hürriyet Gazeteyesi köşe yazarı Yalçın Bayer bugün köşesinde "Çorlu'nun üstü bitti şimdi de altına giriyorlar" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Çorlu Hükümet Konağı tamamlandı!

2014 yılının Kasım ayında gerçekleştirilen ihale sonucu yüklenici firma tarafından yapımına başlanan Çorlu Hükümet Konağı'nın kaba inşaatı ve dış cephe kaplamaları tamamlandı.

Çorlu Hükümet Konağı Temmuz 2016'da açılacak!

2015 yılının Mart ayında yüklenici firma Detay İnşaat tarafından yapımına başlanan Çorlu Hükümet Konağı inşaatının yapımı hızla devanı ediyor. Teni Çorlu Hükümet Konağı binasının 2016 yılının Temmuz ayında tamamlanması öngörülüyor.

Çorlu Yenice kıyı kenar çizgisi onaylandı!

Tekirdağ İli, Çorlu İlçesi, Yenice Mahallesi, Çeşmeli Mevkii kıyı kesimine ait 1/1000 ölçekli F19-d-25-c-4-a no’lu halihazır harita paftası üzerine yapılan kıyı kenar çizgisi aktarım işlemi askıda...

Silivri'de yedi köyün imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Silivri İlçesi, Çeltik - Seymen - Büyükkılıçlı-Büyüksinekli ve Fener Köyleri ile Küçükkılıçlı ve Yolçatı Mahalleleri idari sınırını kapsayan alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı...

Çorlu Hükümet Konağı inşaatı 14 Nisan 2017'de bitecek!

Tekirdağ Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (Tekirdağ YİKOB) kontrolünde 2015 yılının Şubat ayında yer teslimi yapılan Çorlu Hükümet Konağı'nın inşaatı 14 Nisan 2017 günü bitecek.

Silivri'de 7 köyün imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Silivri ilçesine bağlı Çeltik, Seymen, Büyükkılıçlı, Büyüksinekli ve Fener Köyleri ile Küçükkılıçlı ve Yolçatı Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Silivri'de 7 köyün imar planı 20 Temmuz'da askıdan iniyor!

Silivri İlçesi, Çeltik, Seymen, Büyükkılıçlı, Büyüksinekli ve Fener Köyleri ile Küçükkılıçlı ve Yolçatı Mahalleleri İdari Sınırlarını Kapsayan Alanlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı 20 Temmuz'da askıdan iniyor...

Silivri'de 7 köyün imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Silivri İlçesi, Çeltik - Seymen - Büyükkılıçlı - Büyüksinekli ve Fener Köyleri ile Küçükkılıçlı ve Yolçatı Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Silivri'de 7 köyün imar planı tadilatı askıya çıktı!

İBB tarafından Silivri İlçesi, Çeltik - Seymen - Büyükkılıçlı - Büyüksinekli ve Fener Köyleri ile Küçükkılıçlı ve Yolçatı Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

1993 yılında Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış!

1993 yılında İstanbul, 2000 yılı Olimpiyat oyunlarına talip olmuş. 2000 yılı olimpiyatları için İstanbul'da 4 bin 893 hektarlık alana Olimpiyat Parkı ve Köyü kurulacakmış. Çorlu ve Pendik'e de iki havaalanı yapılacakmış.

Çorlu'nun suyu tehdit altına giriyor!

Tekirdağ 'ın Çorlu ilçesine bağlı Seymen Köyü sınırları içerisinde yer alan ormanlık alanda kuvarsit kum ocağı yapılmak isteniyor. 1800 dönümlük orman arazisinin yok olacağı gözlemleniyor.

Çorlu'da sulh hukuk mahkemesinden 1.8 milyon TL'ye satılık tarla!

Çorlu Sulh Hukuk Mahkemesi; Tekirdağ Çorlu Seymen Köyü'nde yer alan tarım arazisi tarlayı satışa çıkarıyor. Söz konusu tarlanın fiyatı 1 milyon 898 bin 880 TL olarak belirlendi

Çorlu Seymen Köyü sanayi sitesi Haberi

Çorlu Seymen Köyü sanayi sitesi

TEKİRDAĞ'ın Çorlu ilçesindeki askeriyeye ait Cumhuriyet tarihinin örnek yapılarına el koyulmak istenirken, birinci sınıf tarım alanlarına, meralarına TOKİ göz koymuştu, şimdi de yeraltı zenginliklerine (kum) saldırı başladı.


Türkiye coğrafyasının yüzde 3’ünü oluşturan Avrupa yakasındaki bu yağma ilginç boyutlara ulaştı.


Çorlu, Trakya’nın üç ilinden daha büyük nüfusa (yaklaşık 300 bin) sahip iken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanarak toprakları ve nüfusu elinden alındı, yağmaya zemin hazırlandı.


Seymen, ‘göz koyulan’ bir köy oldu her zaman... Büyükşehir Kanunu nedeniyle köylünün elinden alınan meralar meselesi ve Seymen Mahallesi (Seymen köyü) merasına yapılması düşünülen sanayi sitesi projesi ile gündeme gelmişti. Şimdi, aynı bölgede bu defa da maden arama ruhsatı ile gündemde!


Seymenliler, yeni bir tecavüze karşı iki gündür telefon ediyor... Bizim çevreci dostumuz Murat Sevgi “E-5 üzerinde Çorlu’ya 15 km...