14 / 05 / 2024

çorlulu evvel medresesi

çorlulu evvel medresesi

1934 yılında İstanbul Belediyesi tarafından verilen ilanda Çorlulu Evvel ve Sani Ali Paşa medreseleri 58 buçuk lira teminatla kiraya verilecekmiş. Üsküdar'da bir ev 4 buçuk lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi kafe oldu!

300 yıl önce inşa edilen Beyazıt’taki tarihi Çorlulu Ali Paşa Medresesi, zamanla nargile kafeye dönüştürüldü.

Adım İstanbul ve Evvel İstanbul’da yüzde 20 peşinatla 10 yıl vade!

Emlak Konut güvencesiyle İntaya, EYG, İntes hasılat paylaşımı ortaklığı ile Başakşehir’de hayata geçirilen Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerinde Ağustos ayı boyunca kaçırılmayacak fırsatlar sunuluyor.

Evvel İstanbul Evleri güncel fiyatları!

Evvel İstanbul Evleri güncel fiyatları 2+1 dairelerde 449 bin liradan başlayarak değişiyor. Evvel İstanbul Evleri projesinde teslimler yıl sonunda yapılıyor...

Mersin'de kentsel dönüşüm bir an evvel başlamalı!

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, Mersin’de kentsel dönüşüm çalışmalarının bir an evvel başlaması gerektiğini belirterek “Kent merkezindeki köhneleşmiş yapıların artık kendisini yenilemesi gerekmektedir." dedi.

Fatih Efdalzade Medresesi'nin yerine spor alanı mı yapılacak?

Fatih'teki 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin yerine Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda tarihi medrese yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki dükkanlara 39.1 milyonluk teklif!

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkanın açık artırma ihalesi gerçekleştirildi. İhale sonucu 25 adet dükkana teklif gelmiş olup, teklif alınan ticari ünitelerin satış bedeli 39 milyon 110 bin 169,49 TL + KDV .

Adım İstanbul ve Evvel İstanbul ticari ünite ihalesi gerçekleşti!

Adım İstanbul ve Evvel İstanbul projelerindeki toplam 130 ticari ünite bugün Adım İstanbul satış ofisinde ihale yoluyla satışa sunuldu. İhale sonuçları henüz açıklanmadı.

Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Anadolu’nun en önemli simgelerinden olan Erzurum Çifte Minareli Medresesi restore etmeye başladı. Çalışmalar için 7 milyon liralık dev bütçe ayrıldı.

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan satışa çıkıyor!

Evvel İstanbul ve Adım İstanbul'daki 130 dükkan açık artırma usulüyle 14 Mayıs'ta Emlak Konut GYO tarafından satışa çıkarılacak. İhaledeki dükkanları fiyatları 652 bin 542 TL'den başlıyor.

Beyazıt Paşa Medresesi açılışa hazır!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bursa Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Süleymaniye Tıp Medresesi restore edilecek!

Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mimar Sinan’a yaptırılan Süleymaniye Tıp Medresesi restore edilecek. Bakanlık, kitap restorasyonları, eserlerin zararlı haşerattan temizlenmesi gibi çalışmalar için de dev bir bütçe ayırdı.

Midyat'ta İlim ve İrfan Medresesi açıldı!

Mardin'in Midyat ilçesinde yöreye özgü taş işçiliğiyle 3 katlı inşa edilen İlim ve İrfan Medresesi'nde 70 öğrenciye eğitim verilecek. İlim ve İrfan Medresesi'nin açılış töreni, Hafız Sait Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı.

çorlulu evvel medresesi Haberi

çorlulu evvel medresesi

İstanbul Belediye'si ilanları


Hüseyinağa Mahallesinde Çorlulu Evvel ve Sani Ali Paşa medreseleri: Teminat 58,5 lira kapalı zarf

Beşiktaş'ta Sinan Paşa Medresesi 13 nolu odası: Teminat 3,5 lira: Açık müzayede.

Üsküdar'da 13 nolu hane: Teminat 4,5 lira: Açık müzayede.

Yukarıda yazılı mahaller kiraya verilmek üzere müzayedeye konulmuştur. Talip olanlar şeraiti anlamak üzere Levazım Müdürlüğü'ne, müzayedeye girmek için de hizalarında yazılı teminat makbuz veya mektubu ile 2/4/934 Pazartesi günü saat on beşe kadar Daimi Encümen'e müracaat edilmelidirler.

(1934 yılında bir altın 9,32 liraymış)

Akşam Gazetesi 29 Mart 1934


Abdullah Kutalmış...