05 / 05 / 2024

Çorum Kalesi yapı yıkımı

Çorum Kalesi yapı yıkımı

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...

5 soruda TOKİ Çorum Sosyal Konut Projesi 2022! Çorum ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak...

TOKİ Çorum konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çorum ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Çorum Belediyesi meclis toplantısında çürük yapı gerginliği!

Çorum Belediyesi’nin önceki gün yapılan meclisi toplantısında “Cumhur İttifakı” ortakları üyeleri MHP’li Abdulhaluk Çatalpelit ile AKP’li Muhammet Fatih Temur arasında çürük yapılar sebebiyle tartışma yaşandı.

Tarihi Çorum Kalesi içindeki metruk yapılar yıkılıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde Sultan Kılıç Arslan tarafından 11'inci yüzyılda yaptırıldığı tahmin edilen Çorum Kalesi içinde yer alan metruk yapıların yıkımına başlandı.

Çorum'da eski stadyumun yerine millet bahçesi yapılacak!

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kentte inşa edilen yeni stadyumun devir tesliminin Haziran'da yapılacağını, eski stadyumun yerine ise millet bahçesi yapılacağını söyledi...

Çorum'da tesis yapımına karşılık intifa hakkı ihalesi!

Çorum Belediye Başkanlığı, 197 ada, 26 parselde bulunan taşınmaz üzerinde tesis yapımına karşılık intifa hakkı verilmesi işi ihale ediyor...

Çorum'da izinsiz yapılar yıkılacak!

Çorum merkez ve ilçelerinde köy içlerinde ve tarım arazilerinde yer alan izin alınmadan inşa edilen yapıların yıkılacağı açıklandı.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'da yapım çalışmaları tamamlanan bağlantı yolunda, sahiplerinin itirazı sebebiyle davalık olan ve büyük bölümü yol ortasında kalan, sürücülere zor anlar yaşatan 3 katlı bina kamulaştırıldı ve yıkım çalışmalarına başlandı.

Çorum Kalesi’ndeki yapılar yıkılıyor!

Çorum Kalesi’ndeki yıkım çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, yıkım çalışmalarını inceledi.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kalesi yapı yıkımı Haberi

Çorum Kalesi yapı yıkımı

Çorum’da, 1571'de hayata geçirilen Çorum Kalesi, günümüzde yapı işgaline uğradı. Sözcü'de yer alan habere göre, Çorum Belediyesi tarihi Çorum Kalesi’nin yapı işgalinden kurtarılması için 2016'da restorasyon çalışması başlattı. Projeyle kale içinde bulunan 41 yapı, yaklaşık olarak 10 milyon liraya kamulaştırıldı.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca verilen onaydan sonra Çorum Belediyesi’nce kamulaştırılan 41 yapının belirli aralıklarla yıkımına başlandı. Halk arasında ‘kale kondu’ olarak bilinen ve kale surları içinde kalan toplamda 4 bina yıkıldı.

Kale surları ile kale içinde yer alan tescilli olan 3 yapının ise restore edileceği bildirildi. Yapılacak çalışma ile tarihi Çorum Kalesi’nin içindeki metruk yapılardan arındırılarak, turizme kazandırılması planlanıyor.

‘RESTORE EDİLECEK’


Çorum Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, 320 metre uzunluğunda sur duvarlarına sahip, yaklaşık 7.5 metre yükseklikte duvarları olan kalenin Türkiye’deki ender bulunan yapılardan...