28 / 04 / 2024

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum'da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce başlanan TOKİ konutları henüz teslim edilmedi. CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve konuyu gündeme getirdi. İşte o açıklamalar...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu’nda söz aldı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Emeklilerin yaşadıkları zor koşullara değinen Mehmet Tahtasız, maaşlarının kuşa döndüğünü söyledi. Yıllarca çalışan emeklilerin enflasyon sebebiyle, yeniden çalışmak zorunda kaldıklarının altını çizen Tahtasız, Çorum'daki  TOKİ  konutları ile ilgili de konuştu.

Tahtasız, Çorum'da emeklilerin TOKİ mağduru olduğunu söyledi. 

Çorum da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

TBMM'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Çorum'da 2021 yılında teslim edileceği söylenen TOKİ konutlarının, 2022'de de teslim edilmediğini, 2023'ün 7'inci ayında teslim edileceğinin açıklandığını ancak bu tarihte de teslimlerin yapılmadığını belirti. 

Mehmet Tahtasız, konuya ilişkin açıklamasından, yeni tarih için 45 gün süre verildiğini aktardı ve teslimlerin yine yapılmadığını dile getirdi. 

Açıklamasında "743 konuttan sadece 90-100 tanesinin anahtarını verebildiniz ama su yok, elektrik yok. TOKİ mağdurları sizlerden buraların eksiğinin bitirilmesini talep ediyor" diyen Tahtasız, pek çok emeklinin burada hayatını kaybettiğine de dikkat çekti. 

Mehmet Tahtasız, söz konusu açıklamasını "Eğer vicdanınız var ise kara kış gelmeden, anahtarını verdiğiniz dairelerin sorununu çözüme kavuşturun. Teslim edemediğiniz 500 ailenin konutlarını ne zaman teslim edeceğinizi yakın zamanda açıklayayım" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Çorum da emekliler için yapılan TOKİ konutları ne zaman teslim edilecek?

NELER OLMUŞTU? 

Çorum’da emekliler için yapımına 6 sene önce start verilen TOKİ projesindeki konutların teslimleri hala yapılmadı. Hak sahipleri geçtiğimiz Ağustos ayında TOKİ konutları önünde bir araya geldi ve açıklamalar yapıldı. 

Söz konusu tarihte CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ve CHP Çorum İl Başkanı Ümit Er de hak sahiplerinin yanında oldu. 

CHP Çorum Milletvekili Tahtasız, konutlarda incelemelerde bulundu ve 1 Temmuz’da teslim edileceği iddia edilen konutların en az iki aylık daha işinin olduğu bilgisini öğrendi. 

Evleri senelerdir teslim edilmeyen vatandaşlar ise kendi şartlarını zorlayarak bu TOKİ konutlarına girdiklerinin altını çizdi ve şu an kirada oturduklarını belirtti. 

Hak sahipleri, ölmeden kendi evlerinde oturmak istediklerini söyledi. 

Kahramanmaraş'taki 4 bin 800 konut ay sonunda teslim edilecek!

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

TOKİ  Ankara  Beypazarı 2023 kura çekilişi bugün! Beypazarı 2+1 ve 3+1 kura sonuçları sorgulama!


Geri Dön