29 / 04 / 2024

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

BDDK personeline 45 bin TL'lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen Ankara’dan İstanbul’da taşınan BDDK personeline 'Hayat Pahalılığı' dolayısıyla her ay 45 bin TL tazminat ödenmesine ilişkin madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve yeniden değerlendirilecek. İşte ayrıntılar...  



Ankara’dan İstanbul’a taşınan BDDK personeline "Hayat Pahalılığı" sebebiyle, her ay 45 bin TL tazminat ödenmesi ile ilgili eleştiriler artınca bu maddenin torba yasa teklifinden çıkarılması gündeme geldi. 

52’inci madde olarak teklif kapsamına alınan madde Plan Bütçe Komisyonuna geri çekilecek ve tekrar değerlendirilecek. 

Sözcü Gazetesi'nden Veli Toprak'ın haberine göre; MHP tarafından da tüm kamu görevlilerine ek tazminat verilmesi talep edildi. 

BDDK personeline 45 bin TL lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

400 KİŞİ FAYDALANACAK 

Plan Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı da konuya ilişkin açıklamasında "Ek tazminat tüm kamu çalışanlarına verilmeli. Bu konuda bir düzenleme yapılması kamu ücret dengesi açısından da gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

400 uzman personeline ayda 45 bin lira 'Hayat Pahalılığı' tazminatı verilmesinin gerekçesi olarak, İstanbul’da yaşam koşullarının daha olması belirtilmişti. 

BDDK personeline 45 bin TL lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Söz konusu tazminat ödemesinden, kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp uzman yardımcısı unvanlı 400 meslek personelin faydalanması bekleniyor. 

Ayrıca, bir süre öncesine kadar Merkez Bankası Başkanı olan ve 5 ay önce BDDK Başkanlığı’na atanan Şahap Kavcıoğlu'nun da tazminat ödemesi alacağı gündeme gelmişti. 

Ayda 45 bin lira 'Hayat Pahalılığı' tazminatından arşiv ve dava takip memuru, grafiker, hizmetli, istatistikçi, kütüphaneci, sekreter, şoför, tercüman ve tekniker olan 193 personelin yararlanamayacağı da belirtilmişti. 

Sayıştay tarafından açıklanan 2023 Eylül ayı raporuna göre kurumda toplam 867 kadro var ve bunun 593’ü dolu durumda.

BDDK personeline 45 bin TL lik tazminat ödenmesi torba yasadan geri çekiliyor! Yeniden değerlendirilecek! 

Önerge doğrultusunda, "Kurumda görev yapan kurul başkan ve üyeleri, başkan yardımcısı, başkanlık müşaviri, daire başkanı ve müdür ile murakıp, uzman, murakıp uzman yardımcısı ünvanlı meslek personeline, her ay 60.000 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçmemek üzere vergiden muaf tutularak ek tazminat ödemesi yapılır" hükmü getirilmişti. 

Yapılan hesaplamaya göre, aylık katsayı 0.509796 ve 60 bin gösterge rakamı 30 bin 587 TL dikkate alındığında, bir ay sonra 2024'teki gösterge ile bu miktarın 45 bin lira şeklinde olacağı ifade edildi. 

Küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi?

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 


Geri Dön