28 / 04 / 2024

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş yaptığı açıklamada çalışan emeklilere bir kereye mahsus olacak şekilde 5 bin lira ödenmesine yönelik düzenlemeden, 4 milyon 688 bin 945 kişinin faydalanacağını kaydetti.



TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmeleri esnasında önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu teklifte, çiftçinin, esnafın, vatandaşın vergi yükünü artıracak bir düzenlemenin olmadığına değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, teklifin vergi alanındaki hükümlerinin, başta döviz kazandırıcı düzenlemeler olmak üzere, kayıt dışılıkla mücadele ve vergi uyumunu artırmaya yönelik olduğunu dile getirdi.

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!

Paylaşılan detaylara göre milletvekillerince, teklifin Cumhurbaşkanına geniş yetkiler verdiğine ilişkin eleştirilerin yapıldığını dile getiren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, Anayasa'nın 73. maddesinde vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülüklerin muaflık, istisnalar ve indirimleriyle oranlarına ilişkin hükümlerinde, kanunun belirttiği sınırlar içinde değişiklik yapma yetkisinin Cumhurbaşkanına verildiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu teklifte, çalışan emeklilere 5 bin Türk Lirası ödenmesine yönelik düzenlemenin de bulunduğuna değinen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, şöyle konuştu: "Gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek bir defalık 5 bin Türk Lirası ödeme yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2 Kasım 2023'te yürürlüğe girdi. Kasım'da 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 TL 34 kuruş ödeme yapılmıştır. Bu kapsamda daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin TL ödeme yapılacak. Çalışan emeklilere ödeme yapılması durumunda ilave maliyetin de yaklaşık olarak 23 milyar TL şeklinde olması beklenmektedir."

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?


Geri Dön