02 / 05 / 2024

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.



Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeler için bu sene Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık olarak 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı muhabirine, Türkiye'nin sağladığı dış finansman kaynaklarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu hasarların giderilmesi ve bölgenin yeniden inşası için dış finansman temini çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu kapsamda Asya Altyapı Yatırım Bankasının Türk Eximbank'a 100 milyon dolar finansman sağladığını dile getirdi.

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Paylaşılan bilgilere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, söz konusu bu finansmanla asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden etkilenmiş olan şehirlerdeki altyapıların onarımı ve geliştirilmesine yönelik ihracat sektöründe faaliyet gösteren firmalara destek olunmasının amaçlandığına değinerek, "Ayrıca İslam Kalkınma Bankasından da Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankasına 100 milyon dolar tutarında finansman sağladık." diye konuştu.

Yaptığı açıklamada bu kaynağın, depremden etkilenmiş olan bölgede ve bu bölgeyle ilişkide bulunan işletmelere yönelik tarımsal ürünler ve gıda güvenliği projelerinin finansmanı için kullanılacağına değinen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şöyle konuştu.

"Deprem bölgesinin kalkındırılması için bu sene Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, İslam Kalkınma Bankası ve Asya Altyapı Yatırım Bankasından olmak üzere yaklaşık olarak 2,4 milyar dolar tutarında dış finansman sağladık. Hem sene sonuna kadar hem de önümüzdeki sene içinde uygun koşullu dış finansman sağlama girişimlerimize kararlılıkla devam edeceğimiz. Sağlanmış olan söz konusu bu finansman imkanlarıyla asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden etkilenmiş olan şehirlerdeki ihracatçı firmalar ile bu bölgedeki işletmelerin tarım ve gıda projeleri desteklenecek."

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ayrıca yaptığı açıklamada daha önce de Avrupa Yatırım Bankasından deprem yaralarını sarmak ve kentlerin yeniden inşasına katkı sağlamak için 400 milyon avro finansman sağlandığını duyurmuştu.

 

TOKİ'den bu ile 124 konutluk yeni proje geliyor!

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!


Geri Dön