27 / 04 / 2024

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.



 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayında Afet Köy Evleri Anahtar Teslim Töreni gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaptığı açıklamada Malatya’nın tamamında altyapı çalışmalarının yenilenmesi için 4 milyar Türk Lirası ödenek ayrıldığına değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki bazı detaylar da paylaştı.

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Malatyasonsöz'de yer alan habere göre Mehmet Özhaseki açıklamasında “Deprem döneminde muhatap olduğumuz yabancı Bakanlar, büyükelçiler ve o bölgelere gelenler ‘Bu afetin dörtte biri bizde olsaydı, biz altından kalkamazdık’ şeklinde konuştular. Çok şükür o günden beri büyük bir gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Hak sahipliği belki 500-600 binlerde kalmış olacak; ama Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak 200 binden fazla konutun inşaat çalışmalarına başladık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ısrarla söylemiş olduğu gibi konutları zemin artı 4, yani en fazla 5 kat şeklinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Yapı İşleri, Emlak Konut marifetiyle yapmaya başladık. Şu anda 40-50 bin konut teslim edilebilecek hale geldi. Her ay 10-20 bin kadarını vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Kent merkezlerinde 100 bine yakın konuta başlayacağız. 22 binden fazlası yalnızca Malatya’da başlıyor. Bunun 13 bin tanesi konut olacak; 8 binden fazlası da Akpınar, İnönü caddesi gibi yerlerde altı iş yeri üstü konut olacak biçimde merkezler yapılacak. Bunların da her bir tanesi en geç 1 sene içerisinde teslim edeceğiz. Hiç kimsenin bu konuda hiç bir endişesi olmasın. İnşallah bir aksaklık da olmayacak. Çünkü bizim ilk işimiz bu. Sayın Cumhurbaşkanımızı her gördüğümde ‘Oralarda ne oluyor, bana anlat’ diyor. Malatya’nın tamamının altyapısı yapılması için Dünya Bankası’nda kredi temin ettik ve 4 milyar Türk Lirası ayırdık. Büyükşehir Belediye Başkanı’nı aradım ve söyledim. Su hatlarının, kanalların, yağmur hatlarının tamamını yenileyeceğiz. Allah izin verirse bunları kısa zamanda yapacağız. Tüm bu işlerin altından kalkmak irade ister. Çok şükür bu bizim iktidarımızda, hükümetimizde var. Bunların altından hep beraber kalkacağız. Şunu da söylemeliyiz ki; tüm bu işleri yaparken sıfır toleransla çalışacağız. Bundan sonra hiç kimse fay hatlarının olduğu bölgelerde herhangi bir inşaat yapamayacak. Dere yataklarının ağzına asla inşaat yapılmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü bir daha ciğerlerimiz yansın istemiyoruz” dedi.

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

AFAD 15 ilçeyi 'en riskli' diyerek açıkladı! Büyük İstanbul depreminde en riskli ilçeler hangileri?

Kira anlaşmazlıkları bir bir çözülüyor: 50 bin dava ortadan kalktı! İşte ev sahipleri ve kiracıların davasız çözümleri..


Geri Dön