27 / 04 / 2024

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?

Milyonlarca emekli 5 bin TL için beklemede. Peki, Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, meclisten geçti mi? İşte konuya ilişkin son gelişmeler...



Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiye yasa teklifinin meclise sunulacak torba yasa tekliflerinin birinin içerisine eklenecek, meclisten geçmesininden sonraki hafta hesaplara yatması bekleniyor.

Geçtiğimiz ay çalışmayan emeklilere dağıtılan ancak çalışan emeklilerin kapsam dışı bırakılması nedeniyle tepki çeken 5000 lira emekli ikramiyesi için geçtiğimiz günlerde çalışmalar yeniden başlatıldı. Bu gelişme ile kapsam genişletilerek çalışan emeklilere de 5 bin TL verileceği açıklandı. Çalışan emekliye 5 bin TL, meclise gelecek olan torba yasalara eklenecek.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?

Sözcü'de yer alan detaylara göre, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, çalışan emeklilerin 5000 lira alabilmelerine dair düzenlemeyi de içeren bir kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'da görüşüleceğini söyledi.

Torba yasa teklifine önergeyle yeni bir madde eklenerek çalışan ya da başka bir yerden geliri olan emeklilerin de 5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanmalarının önü açıldı. 

Çalışan emekliye 5 bin lira teklifinin meclisten geçmesinin ardından ertesi hafta hesaplara yatması bekleniyor. 

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis ten geçti mi?

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE TORBA YASAYA EKLENDİ

İkramiye düzenlemesinden sadece çalışmayan emeklilerin faydalanmış olması özellikle çiftçilerle küçük esnaf ve geçici sürelerle kısa aralıklarla çalışan emekliler tarafında mağduriyete neden olmuştu.

Bu durumun tebliğ ya da yönetmeliklerle giderilemeyeceği, sorunun çözümü için TBMM'ye ya yeni bir yasa teklifi sunulması ya da sunulacak torba yasa tekliflerinin birinin içerisine emekli ikramiyesi ile ilgili bir madde eklenmesi gerektiği belirtiliyordu.

Yeni düzenlemede ikramiyeden faydalanamayacak emeklilerin daha adil bir şekilde belirlenip liste halinde yazılmasına ihtiyaç olduğu ifade edilirken, aksi durumda yeni mağdurların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiliyor.

BAKANLIKTAN EMEKLİ İKRAMİYESİ AÇIKLAMASI 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yılı dolayısıyla bir defaya mahsus olarak verilecek emekli ikramiyelerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Işıkhan, geçtiğimiz ay emeklilere tek seferlik bayram ikramiyesi ödemesi yapıldığını ancak çalışan emeklilerin bundan faydalanamadığını hatırlatarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile bu tek seferlik ikramiyeden, esnaflık yapan emeklilerimiz dâhil, kapsam dışında tutulan tüm emeklilerimiz faydalanacak." dedi. 

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

En ucuz sıfır otomobil fiyatları belli oldu! İşte herkesin merak ettiği o liste...


Geri Dön