29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'taki 4 bin 800 konut ay sonunda teslim edilecek!

Kahramanmaraş'taki 4 bin 800 konut ay sonunda teslim edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada şehirde 4 bin 800 konutun bu ayın sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.



Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut ve Azerbaycan MİDA Başkanı Sadık Sadıkov, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen 6 Şubat depremlerinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inşasına başlanılan Azerbaycan Mahallesi'nde incelemeler yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre  TOKİ  Başkanı Ömer Bulut, burada gazetecilere, "Asrın Felaketi" şeklinde nitelenen 6 Şubat depremlerinden etkilenen şehirlerde başlatılmış olan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti.

Yaptığı açıklamada şehirde 4 bin 800 konutun bu ayın sonuna kadar teslim edileceğine değinen TOKİ Başkanı Bulut, "Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Vatandaşlarımızı bir an önce konutlarına yerleştirebilmenin gayreti içerisindeyiz. Yeni ihtiyaçlara göre de ihalelerimizi gerçekleştiriyoruz. Rezerv konut alanlarında da başkanımızla değerlendirmemiz neticesinde Önsen'de 2 bin konuta yakın bir çalışmayı da hazırladık. İnşallah orada da ihalemizi tamamlayacağız. Kahramanmaraş merkezde Önsen, Ferhuş ve Ağyar ağırlıklı şekilde imalatlarımız devam ediyor." diye konuştu.

Kahramanmaraş taki 4 bin 800 konut ay sonunda teslim edilecek!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, inşası devam eden Azerbaycan Mahallesi'nin Kahramanmaraş için ticari ve tarihi özellikleri bakımından çok önemli bir merkez olduğunu söyledi.

2 bin 300 BAĞIMSIZ BÖLÜM OLACAK

Bölgenin yapılan ön etütler neticesinde yapılaşmaya kapalı bir alan haline getirildiğine değinen TOKİ Başkanı Ömer Bulut, şunları dile getirdi:  "Ama tabii buranın yapılaşmaya kapanması halinde Maraş'ın o ticari, tarihi şehir anlamında tamamen yeni duruma düşeceği bir durum söz konusu olduğunda burada çok ayrıntılı etütlere, hatta devletimiz hiçbir masraftan kaçınmaksızın tüm tedbirleri almak suretiyle zemini iyileştirmek suretiyle bu bölgeyi yeniden imara açtı. Burası Maraş için çok önemli bir bölge. Burada yaklaşık olarak 2 bin 300 bağımsız bölüm olacak. Azerbaycan Mahallesi olması hasebiyle Azerbaycanlı kardeşlerimizin burada yine o eski tarihi yaşatmak açısından bir istekleri olmuştu. 'Tek millet, iki devlet' diyoruz zaten. 2 Cumhurbaşkanımızın katılımıyla ilk aşamada okul temeli atılmıştı. Tabii söz konusu o sürecin devamında buranın proje çalışmaları ve zemin etütlerinin yapılmasıyla ilgili bir zaman geçti. Fakat bu aşamayı da tamamladıktan sonra şu anda zaten zemini iyileştirme çalışmaları sürüyor. Buranın zemin sınıfı 'ZF' dediğimiz sınıf yani en zayıf sınıf, dolayısıyla buranın güçlendirilip inşa yapılabilir en az 'ZD' konumuna getirilmesi gerekiyor. Burada sınıfı daha da güçlendirmek maksadıyla yaklaşık olarak 15 bin 500 kazık çakıyoruz. Blokların olduğu kısımlarda 15 metre, otoparkların olduğu bölümlerde 10 metre olmak üzere toplam 197 kilometre kazık çakılacak."

Felaketten sonra Azerbaycan halkının Türkiye'yi bir an olsun yalnız bırakmadığına değinen TOKİ Başkanı Bulut, "Tek millet olduğumuz şuradan belli. Bir felaket karşısında eğer bir millet aynı refleksi gösteriyorsa o tek millettir. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak yurt dışında yaşanan afetlerde, çok yakında Arnavutluk'ta, Pakistan'da, Srilanka'da, Somali'de yaşanan felaketlerde biz canı gönülden oraların yardımına koştuk. Şimdi burada yaşamış olduğumuz yarada da Azerbaycan hükümetinin, Azerbaycan Cumhurbaşkanın aynı hissiyatlar ile bizlere yaklaşmış olması bizim tek millet olduğumuzun göstergesidir. Onun için sonsuz teşekkür ediyoruz." dedi.


BİR MİLLET İKİ DEVLETİZ

Azerbaycan MİDA Başkanı Sadıkov da yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinden sonra kardeş ülkenin yaralarının sarılması adına her türlü gayreti gösterdiklerini anımsattı.

Bölgede olmaktan duyduğu memnuniyete değinen Azerbaycan MİDA Başkanı Sadıkov yaptığı açıklamada "Biz bir millet iki devletiz. Burada güzel bir alanın olması, burada güzel bir şehirciliğin oluşturulması, inşa edilmesi ve buraya Azerbaycan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından 100 milyon dolar ayrılması bizim için çok büyük şeref ve onur. Hep buradayız." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör de açıklamasında 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ın ayağa kaldırılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Azerbaycan'ın depremin ilk gününden itibaren Kahramanmaraş'ın yanında olduğuna değinen Güngör, "Burada Azerbaycan Mahallesi'ndeki çalışmalar son derece anlam taşıyor. Şehir merkezinde bulunan iki ana caddemiz Azerbaycan ve Haydar Aliyev caddemiz. Bu nedenle iki ana cadde ortasında kardeş Azerbaycan'ın 1000 bağımsız bölümden meydana gelen alanın Azerbaycan Mahallesi olarak tasarlanması ve onların desteğiyle yapılmasını son derece anlamlı." dedi.

 

Deprem sonrası çelik yapılara ilgi arttı!

Küçük esnafa da yüzde 25 kira zammı sınırlaması gelecek mi?

Çalışan emekliye 5 bin lira ödeme düzenlemesinden 4,7 milyon kişi yararlanacak!


Geri Dön