04 / 05 / 2024

Çorum-Osmancık yolu geçişleri

Çorum-Osmancık yolu geçişleri

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

TOKİ Çorum Osmancık kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Osmancık'ta hayata geçirdiği 357 konutun kura çekilişi gerçekleşti.

TOKİ'den Çorum Osmancık'a 357 konut!

2023 yılına kadar toplamda 1 milyon 200 bin konut inşa edecek olan TOKİ, Çorum Osmancık projesi için düğmeye bastı.

Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu için kamulaştırma!

Kocaeli Dilovası'nda bulunan bazı taşınmazların Dilovası Körfez Geçiş Köprüsü Bağlantı Yolu Projesi kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çorum Osmancık Dereboğazı İçme Suyu Barajı'nda son durum!

Çorum'un Osmancık ilçesinde içme suyunu karşılayacak Dereboğazı içme suyu barajı yapım çalışması hızla devam ediyor.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı!

İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş" köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden araç geçişleri başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği müjdeyle köprüden geçişler 31 Ağustos'a kadar ücretsiz olacak.

Çorum-Osmancık Kırkdilim Geçişi hizmete açıldı!

Türkiye'nin en tehlikeli geçişlerinden biri olan Çorum-Osmancık yolundaki Kırkdilim Geçişi, 50 yıllık bir bekleyişin ardından 2011 yılında tamamlanarak hizmete açıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

Çorum Osmancık'a yeni projeler kazandırılacak!

Çorum Osmancık Belediye Başkanı Hamza Karataş, “Hedefimiz yaşadığımız şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmişliği ile daha yaşanabilir bir kent olmasıdır. Bu hedef doğrultusunda bütün gayretimizle projeler üretiyor'' dedi.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut ihalesi bugün!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi bugün saat 14.30'da yapılacak.

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap'ta 198 konut yaptıracak!

TOKİ Çorum Osmancık 2.Etap 198 konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlenmesi işi ihalesi 21 Nisan 2016 saat 14.30'da yapılacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek!

Dünyanın en büyük asma köprüleri arasında 4'üncü olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün ilk tabliyesi 15 Ocak'ta yerleştirilecek. Toplam 87 tabliyenin yerleştirileceği köprüde işlemlerin şubat sonunda tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

Körfez Geçiş Köprüsü’ndeki çalışmalar Mart 2016'da tamamlanacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Körfez Geçiş Köprüsü Mart 2016'da açılacak!

Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli bölümü olan ve İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlayacak.

Çorum-Osmancık yolu geçişleri Haberi

Çorum-Osmancık yolu geçişleri

Yıllardır kalıcı bir çözüm bulunamadığı için tepkilere neden olan Kırkdilim güzergahında modern ve konforlu bir yola kavuşmanın sevinci uzun sürmedi. Bölgede yaşanan heyelan tehlikesi nedeniyle yol yeniden gündeme oturdu.


Çorum-İstanbul bağlantısının yanı sıra Sinop'tan başlayıp Boyabat, Kargı, Osmancık, Çorum, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Akdeniz'e ulaşan Kuzey-Güney aksının önemli bir parçasını oluşturan Kırkdilim geçişi, 6 Mayıs’ta tamamen kapatılarak kapsamlı bir bakıma alındı. Araçların geçişi ağır vasıtalar dahil Harmancık-Çamlıca servis yoluna yönlendirildi.


AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı açıklamada ‘Kırkdilim’de yaşanan sorunların çözümü için Karayolları yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonucu Kamu İhale Kanunun 21.Maddesi (b) fıkrasına istinaden (Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine...