09 / 05 / 2024

Cruise Liman

Cruise Liman

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Cruise Liman, yat limanı ve nehir marinaları, raylı sistem projeleri başladı'' dedi.

İstanbul’un ikinci cruise limanı için ihale hazırlığı!

İstanbul, 5 Nisan’da açılması planlanan Galataport limanını beklerken, ikinci bir cruise limanı için de ihale hazırlığı başladı. Global Ports Holding’in CEO’su İstanbul’daki liman ihalesine hazır olduklarını açıkladı.

Galataport İstanbul Seatrade Cruise Fuarı'na katıldı!

Yılda mürettebat dahil 1.5 milyon kruvaziyer yolcusuna hizmet verecek olan İstanbul’un tek ana limanı Galataport, Seatrade Cruise Europe 2019 Fuarı’nda sergilendi.

İstanbul'un yeni cruise limanı Yenikapı'da inşa edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da yeni cruise limanının Yenikapı'da inşa edileceğini açıkladı. Ersoy, ''Yıl sonuna kadar Ulaştırma Bakanlığımız ihaleye çıkacak. Orası en az 5-6 cruise gemisini aynı anda alabilecek kapasiteye sahip'' diye konuştu.

Yenikapı'ya liman talebi!

Aralarında Royal Caribbean’ın da bulunduğu cruise sektörünün dev firmalarının bir önerisi var: “İstanbul devasa gemilere birçok kez ‘ana liman’ olarak ev sahipliği yaptı. Liman sorunu çözülürse ‘ara liman’ değil, yeniden ‘ana liman’ haline dönüşürüz…”

Global Liman, Ravenna'nın çoğunluk hissesini aldı!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Global Liman'ın İtalya'da yolcu limanı işleten Ravenna Terminal Passeggerı'nın yüzde 51 hissesi ile Cagliari Cruise Port'un yüzde 21 hissesini devraldığını duyurdu.

Menderes Türel Antalya projelerini anlattı!

Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Cruise Liman Projesi’yle dünyanın en zengin turistlerinin geldiği bir Antalya hayal ettiğini belirten Başkan Menderes Türel, “Bu yatırımlar sizin için. Senin şehrin Antalya diyoruz" dedi

Menderes Türel: Boğaçayı'nı Kanal Antalya yapmak istiyoruz!

Başkan Menderes Türel, Boğaçayı Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Cruise Liman Projesi'yle dünyanın en zengin turistlerinin geldiği bir Antalya hayal ettiğini belirtti. Türel bu yatırımlarla istihdamın da önünün açılacağını söyledi.

İşte Antalya'daki dev projeler!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Cruise Liman, yat limanı ve nehir marinaları, raylı sistem projeleri başladı'' dedi.

Costa Classica gemisinin ana limanı İstanbul oldu!

Dünyanın en büyük cruise seyahat şirketlerinden İtalyan Costa, 'Costa Classica' gemisinin ana limanı olarak İstanbul'u ilan etti. Şirket, 4 gemisinin de turlarına İsrail'in Hayfa kenti yerine İstanbul'dan başlamasına karar verdiğini açıkladı...

Başaran Ulusoy: Yenikapı meydanı cruise limanı olsun!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Galataport’un inşaat süresinin 3-4 yıl süreceğini belirterek, “İstanbul’da cruise (lüks yolcu gemisi) için limana ihtiyaç olacak. Yenikapı’da yılda 3-4 kere miting düzenleniyor, meydan 350 gün liman olarak kullanılsın” dedi.

Ahmet Yazıcı: 3'üncü Havalimanı ve Karaköy Limanı kruvaziyer turizmini şahlandıracak!

3'üncü Havalimanı ve Karaköy Limanı'nın tamamlanması İstanbul turizmine yarayacak. Etstur Cruise Turlar Müdürü Ahmet Yazıcı, "Bu projelerle, İstanbul ana liman olacak. Kruvaziyer turizmi yüzde 30 artacak" dedi

Global Liman İşletmeleri Galataport ihalesinden vazgeçmiyor!

Global Liman İşletmeleri, "Salıpazarı Liman Sahası" adıyla tekrar ihaleye çıkarılan Galataport için şartname aldı. Global Liman İşletmeleri CEO'su Saygın Narin, yurt içi ve dışında cruise ve taşımacılık amaçlı yeni limanlara baktıklarını söyledi.

Çandarlı Limanı için doğa feda edildi: Zeytin ağaçları talan edildi iddiası!

Çandarlı Limanı'nın deniz dolgusunda kullanılacak taşlar, tam karşı koyda bulunan zeytinciliğin en yoğun yapıldığı Aliağa Şakran-Balıkesir Edremit arasındaki alandan getiriliyor

Cruise Liman Haberi

Cruise Liman

Antalya'da vizyon projeleri teker teker hayata geçirmeye başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya'ya çağ atlatacak olan Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Cruise Liman, yat limanı ve nehir marinaları, raylı sistem gibi projeleri başlattı. Türel, yeni Antalya'yı oluşturacak projeleri dünyanın en ünlü emlak fuarı olan ve Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Mıpım'de tanıttı.



Venedik gibi olacak..

Antalya'nın hizmet açığını kapatarak geleceğin Antalya'sını inşa edeceklerini belirten Başkan Türel, en çok konuşulan projenin ise 'Antalya'nın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen olduğunu vurguladı. Konyaaltı sahilini Boğaçayı'yla birleştirecek projeyle Konyaaltı'nı Venedik gibi yapacaklarını kaydeden Türel, "Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen proje kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak. Antalya'nın şehir merkezine binlerce turist çekmesi planlanan proje...