27 / 04 / 2024

İşte Antalya'daki dev projeler!

İşte Antalya'daki dev projeler!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ''Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Cruise Liman, yat limanı ve nehir marinaları, raylı sistem projeleri başladı'' dedi.



Antalya'da vizyon projeleri teker teker hayata geçirmeye başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Antalya'ya çağ atlatacak olan Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Cruise Liman, yat limanı ve nehir marinaları, raylı sistem gibi projeleri başlattı. Türel, yeni Antalya'yı oluşturacak projeleri dünyanın en ünlü emlak fuarı olan ve Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen Mıpım'de tanıttı.



Venedik gibi olacak..

Antalya'nın hizmet açığını kapatarak geleceğin Antalya'sını inşa edeceklerini belirten Başkan Türel, en çok konuşulan projenin ise 'Antalya'nın Çılgın Projesi' olarak nitelendirilen olduğunu vurguladı. Konyaaltı sahilini Boğaçayı'yla birleştirecek projeyle Konyaaltı'nı Venedik gibi yapacaklarını kaydeden Türel, "Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen proje kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturulacak. Antalya'nın şehir merkezine binlerce turist çekmesi planlanan proje üe yat turistleri Antalya'ya seyahate başlayacak. Bu projeler bizim için çok önemli. Çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.



Ulaşım sorunu çözülecek...

Antalya'nın altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceklerinin sözünü veren Türel, art arda kavşak çalışmalarını başlattı. Şehrin trafiğini büyük oranda rahatlatacak olan Mevlana Kavşağı Haziran ayında açılacak. 8 ayrı kavşak çalışması da devam ediyor. Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolunda çalışmalar başladı. Özellikle sahil bölgelerinin artırma sorununu çözmek için kolları sıvayan Büyükşehir Belediyesi 2 yılda 145 milyon liralık yatırım yapacak. 300 milyon liralık EXPO Meydan Raylı sistem hattı için de halk referandumu yapan Türel, halkın yüzde 98'i raylı sistemhattına 'evet' deyince raylı sistem çalışmalarını başlattı. Projenin 23 Nisan 2016'ya yetiştirilmesi öngörülüyor. 




HEDEF: SPORUN BAŞKENTİ OLMAK 

TARIMIN ve turizmin başkenti Antalya'yı sporun da başkenti yapmayı hedefleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a Avrupa'nın en iyi tesislerini kazandırmak için kollan sıvadı. İnşa edilen Türkiye'nin en büyük yüzme havuzunda tüm branşlarda müsabaka yapüabilecek. Böylelikle Antalya dünyanın en önemli organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilecek.



Hürriyet


Geri Dön