05 / 05 / 2024

çtv sorgulama

çtv sorgulama

Çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor. İşyeri için vergi belediyeye ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi nasıl sorgulanır? İşte çevre temizlik vergisi borç sorgulama...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi giydirilmeye başlandı!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Çalışmaların yıl sonunda tamamlanması planlanırken kulede dış giydirme ve kaplama işlemlerine başlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin ilk 3 katı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın en yüksek kulesinin ilk 3 katı tamamlandı. 

Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum!

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, Çamlıca Camii ve Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Külünk, projelerin açılış tarihini Cumhurbaşkanı'nın belirleyeceğini söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşıldı. 2016'dan beri inşaat çalışmaları devam eden projenin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. 

TOKİ Silivri kura sonucu sorgulama 11.7.2018!

TOKİ Silivri'de satışa sunulan toplam 1.356 adet daire yarın kura çekilişi yöntemiyle hak sahiplerini bulacak. TOKİ Silivri kura sonucu sorgulama 11.7.2018 detayları haberimizde yer alıyor.

TOKİ İzmir orta gelir kura sonucu sorgulama!

TOKİ İzmir orta gelir kura sonucu sorgulama detayları haberimizde yer alıyor. Fiyatların 203 bin 335,53 TL'den başladığı projede satışlar kura çekilişi ile yapıldı. 

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi yıl sonunda hizmete açılacak!

16 parçadan oluşan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin 165 metrelik anten montajı bitmek üzere. Avrupa’nın en uzun kulesi olacak kule 365 metre yüksekliğiyle sahip.  

Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son durum havadan görüntülendi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan vericilerin tek noktada toplanması için 2016'da temeli atılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin anteni yükselmeye devam ediyor. 

E-devletten miras sorgulama hizmeti! 

Geçtiğimiz dönemde Alt-üst Soy Sorgulama, Sefer Görev Emri gibi hizmetlere aşırı ilgi nedeniyle kilitlenen e-devlet'te artık miras kalıp kalmadığını da öğrenebiliyor. Uygulama bugün itibari ile yürülüpe giriyor..

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona doğru!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında incelemeler yaptı. 

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi bu yıl açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin bu sene içinde bitirilip hizmete açılacağını söyledi. 

çtv sorgulama Haberi

çtv sorgulama

Çevre temizlik vergisi borç sorgulama!

Belediye gelirleri arasında yer alan çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödeniyor.


Çöp vergisi olarak da bilinen vergi belediyelerin çevre temizlik hizmetinden faydalanan belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan yapılardan alınıyor.


Konutlar için söz konusu vergi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına belirlenen fiyat tarifesi ile hesaplanıyor. Çevre temizlik vergisi, belediyeye gidilip ödenmiyor; vergi tutarı su faturalarına yansıtılıyor. Böylece su fatuları ödenirken aynı zamanda konutlar için çevre temizlik vergisi de ödenmiş oluyor.


İşyerleri sahiplerinin çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malın sahibi değil, kullanıcı oluyor. Taşınmazda kiracı olması halinde vergi ödemelerinden kiracı sorumlu oluyor.


Vergi mükellefiyeti de, taşınmazın...