06 / 07 / 2024

çubuk çayı ıslahı

çubuk çayı ıslahı

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen törenle Ankara Çayı Islahı 3. ve 4. Kısımlar ile Çubuk Çayı Islahı projeleri olmak üzere 11 tesisin temeli atıldı, 5 tesisin ise açılışı gerçekleştirildi...

Kurbağalıdere ıslah çalışmalarının yüzde 90'ı tamam!

Kurbağalıdere'deki ıslah çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlandı. Çalışmalar 2019 yılının Nisan ayı itibarıyla bitecek...

Adıyaman Çelikhan Çayı ıslah ediliyor!

Çelikhan'ın yıllardır büyük özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor. Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.

Kızılcahamam Kirmir Çayı ıslah çalışmalarında son durum!

Kızılcahamam Belediye Başkanı Muhittin Güney, Kirmir Çayı ıslah çalışması için ilçeye gelen DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, DSİ 51. Şube Müdürü Nihat Oğuz ve birim müdürleri ile çalışma sahasında incelemelerde bulundu.

Kurbağalıdere ıslah çalışmaları ay sonunda tamamlanacak!

İstanbul’un Kadıköy ilçesindeki Kurbağalıdere ıslah çalışmaları selden dolayı sekteye uğradı. Proje müdürü, ‘Selden dolayı yeni bağladığımız borular zarar gördü. O kısımları onarıyoruz’ dedi

TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 484 konutluk Ankara Çubuk Aşağıçavundur Alt Gelir Grubu kapsamında yer alan 14 adet konut açık satışa çıkıyor. TOKİ Ankara Çubuk Aşağıçavundur başvuruları ay sonunda başlıyor.

Batman Çayı Islah Projesi inşaat sektörünü etkiliyor!

Batman Çağdaş Gazetesi köşe yazarı olan Arif Arslan bugünkü yazısında Batman Çayı Islah Projesi'nin inşaat sektörüne, yatırımlara etkisini anlattı. Arslan, eğer projenin kapılarına kilit vurulursa sektörün durma noktasına geliceğini belirtti.

Aksu Çayı'nda ıslah çalışmaları yüzde 70 tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Aksu Çayı ıslahı taşkın koruma inşaatının yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Boğaçayı'nda ıslah seferberliği başlatıldı!

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Boğaçayı'nda ıslah seferberliği başlattı. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, bölge müdür yardımcıları ve şube müdürleri ile birlikte Boğaçayı'nda yürütülen makineli taşkın riski azaltma çalışma alanlarında incelemelerde bulundu.

İzmir Torbalı Fetrek Çayı'nda ıslah çalışamaları sonuç verdi!

İzmir'in Torbalı ilçesindeki yoğun kirlenme ve sanayileşme baskısıyla yok olma riski ile karşı karşıya bulunan Fetrek Çayı'nda, geçen mayıs ayından bu yana uygulanan ıslah projesi meyvelerini vermeye başladı.

Seydişehir Akçay Deresi'nde ıslah çalışmalarında son durum!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal Akçay Deresi'nin ıslah çalışmalarını inceledi. Tutal, bölgede ikamet eden vatandaşların kışı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için çalışmalara hız kazandırıldığını dile getirdi.

Ankara Çubuk Şehir Stadı ocakta ihaleye çıkıyor!

Çubuk'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılacak Çubuk Şehir Stadı'nın ihalesi ocak ayında yapılacak. Bir süredir çeşitli nedenlerle başlanamayan stat projesinde sona gelindi.

Ankara Çubuk Şehir Stadyumu'nun ihalesi 7 Ocak'ta!

Çubuk’ta Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından yapılacak Çubuk Şehir Stadyumunun ihalesi Ocak ayında yapılacak. Tuncay Acehan, Çubuk’ta yapılacak olan 3 bin kişilik stadyum ihalesinin 7 Ocak 2015 günü yapılacağı müjdesini verdi.

Malatya Kuruçay Deresi ıslah ediliyor!

Kuruçay Deresi’nin ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydeden Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “14 km’lik alanda "Dere Islahı Projesi" uygulanacak. Düzenlemeler yapılarak ağaçlandırılacak" dedi.

çubuk çayı ıslahı Haberi

çubuk çayı ıslahı


Orman ve Su İşleri Bakanlığınca düzenlenen törenle Ankara'da 11 tesisin temeli atılırken, 5 tesisin açılışı gerçekleştirildi


Keçiören Kalaba Meydanı'nda düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.


Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında, Ankara'nın su zengini bir kent olmadığı için sulamanın önemli olduğunu belirterek, tarımsal sulama için Ankara'da 5 yılda 43 baraj, gölet ve sulama tesisi kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.


DSİ'nin bin günde bin baraj, gölet ve sulama tesisini tamamlayarak milletin hizmetine sunmasının heyecanını yaşadıklarını ifade eden Eroğlu, şunları belirtti:


"43 baraj, gölet ve sulama tesis sayesinde Ankara'da 123 bin 610 dekarlık arazi modern kapalı sistemle sulanacak. Tabii bunun dışında Ankara'mızda...