07 / 05 / 2024

Cudi Dağı

Cudi Dağı

"Silahlara veda" çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Bölgeye yönelik turlarda patlama bekleniyor. Turizmciler, "Cudi ve Munzur Dağı'na tur düzenleyeceğiz" derken tur sayılarını revize ediyor

Keldani Köyü Cudi Dağı eteğinde yeniden kuruluyor!

Keldani Petros Karatay, göçten önce Silopi'nin ikinci büyük köyü olan Aksu'yu yeniden yaşatmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Cudi'nin ilk 5 yıldızlı oteli Şehr-i Nuh açıldı!

Merkeze 5 km. uzaklıktaki, kentin ilk 5 yıldızlı oteli Şehr-i Nuh, tatil beldelerindeki lüks otelleri aratmıyor

Üst üste bulunan rezervlerden sonra gözler bu bölgeye çevrildi! Kanadalı enerji devi Şırnak’ta petrol arayacak!

Trillion Energy petrol çıkarmak ve petrol alanlarını geliştirmek için Türkiye'ye geliyor. Kısa süre önce Gabar'da ardından Cudi Dağı'nda keşfedilen milyar dolar değerindeki petrol rezervlerinin ardından dikkatler Bestler Dereler, Feraşin ve Kato’ya çevrildi.

Adil Karaismailoğlu: Ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Geçit vermez denilen Cudi Dağı'nı tünellerle açtık, Yüksekova'ya köprüler yaptık, Harput'u yeni yollara kavuşturuyoruz." dedi.

Cudi Dağı'na teleferik müjdesi!

Şırnak'ta yüzde 62'ye yakın oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yarka bölge için yeni hedeflerini ve Cudi Dağı'na teleferik yapma planını duyurdu. 

Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı!

Şırnak ile Cizre arasındaki mesafeyi 45 dakikadan 15 dakikaya indiren Cudi Dağı tünelleri hizmete açıldı.

Şırnak-Cizre duble yolunda sona gelindi!

Terör örgütü PKK’nın defalarca saldırıp engellemeye çalıştığı Şırnak-Cizre duble yolundaki çalışmalarda sona gelindi. Cudi Dağı’ndaki tünellere şehitlerin adının verildiği yol 10 gün sonra hizmete açılacak.

Şırnak Cudi Dağı Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımına 2009 yılında başlanan Şırnak-Cizre karayolunun Cudi Dağı bölgesindeki tünel ve viyadük inşası çalışmalarının sonuna gelindi. 1.5 kilometre olan Cudi-2 tünelinde betonlamaya geçildi.

Turizmcinin gözü Cudi'de!

"Silahlara veda" çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Bölgeye yönelik turlarda patlama bekleniyor. Turizmciler, "Cudi ve Munzur Dağı'na tur düzenleyeceğiz" derken tur sayılarını revize ediyor

Keldani Köyü Cudi Dağı eteğinde yeniden kuruluyor!

Keldani Petros Karatay, göçten önce Silopi'nin ikinci büyük köyü olan Aksu'yu yeniden yaşatmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

En büyük emlak fuarı Antalya'da

Turizm, sanayi ve ticaret yapısıyla Türkiye ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Antalya'da 8-11 Mayıs'ta Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım, işletme ve finans hizmetleri buluşması yapılacak.

Tekirdağ'da 61 arsa satılacak

Tekirdağ'a bağlı Merkez, Çerkezköy, Hayrabolu ve Malkara'da bulunan arsa, tarla, bahçeli kerpiç ev ve ham toprak satışı için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 8 - 28 Nisan tarihleri arasında ihale yapılacak. Satışa çıkarılan araziler, 91 metrekare il

Samsun'da arsa satılacak

Samsun'a bağlı Çarşamba Dikbıyık Aşağı Güzpınar Mahallesi'nde bulunan arsa, Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 30 Nisan'da yapılacak ihale ile satılacak.

Manisa'da 18 arsa satılacak

Manisa'ya bağlı Merkez'de bulunan bahçe, ev ve avlusu, kargir ev ve avlusu ile ham toprak Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından 3 Nisan'da yapılacak ihale ile satılacak. Satışa çıkarılan araziler, 334 metrekare ile 3 bin 370 metrekare arasında değişiyor.

KİPTAŞ, Maltepe Konutları ikinci etabı 14 Nisan'da satışa çıkaracak!

KİPTAŞ Maltepe'de inşa edeceği ikinci etapta bulunan 1.276 konutu 14 Nisan'da satışa çıkaracak. Satışın lansmanı 14 Nisan'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane binasında Başkan Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilece

Cudi Dağı Haberi

Cudi Dağı

6-7 Ekim olayları sonrasında turizm faaliyetlerinin bıçak gibi kesildiği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde silahları bırakma çağrısı turizm sektöründe büyük heyecan yarattı. Tur operatörleri bölgeye yönelik kontenjanlarını iki katına çıkarırken, doluluk oranlarının yüzde 85'leri bulacağını öngörüyor. Bölgede çözüm sürecinin sonuçlanmasıyla birlikte çeşitliliğin artacağını vurgulayan sektör oyuncuları, Şırnak'tan Tunceli'ye Hakkari'den Kars'a hatta Nuh'un Gemisi'nin olduğuna inanılan Cudi Dağı'na kadar farklı turlar düzenlemeyi planladıklarını aktardı. Turlarda geceleme sayısının da 10 günü bulacağı belirtilirken, bölgeye yönelik zincir otel yatırımlarının artması bekleniyor. 


HEDEFTE HABUR VAR 


Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, silahları bırakma çağrısının sektörde büyük heyecan yarattığını söyledi. Gökçe, "2014'te bölgeye 7 bin kişi taşımıştık. 6-7 Ekim olayları nedeniyle bu yıl hedeflerimizi biraz düşük tuttuk ama açıklama büyük heyecan yarattı. Planlarımızı revize ederek iki katına...