15 / 05 / 2024

Çukur Mescit açıldı mı

Çukur Mescit açıldı mı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel mirasını yeniden ayağa kaldırdığını belirterek, “Yıldırım İlçesi, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandı” dedi.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Karabağlar'da Refet Bele Taziye Evi, mescit ve semt merkezi açıldı!

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde Belediye ve Türk Kızılayı Derneği arasında yapılan protokol ile yapımı tamamlanan "Refet Bele Taziye Evi, Mescit ve Semt Merkezi" düzenlenen törenle açıldı.

Bursa Çukur Mescid ve çevre düzenlemesi hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir tarafından restorasyonu tamamlanan Çukur Mescid ve çevre düzenlemesi, törenle hizmete açıldı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını orijinal haliyle öne çıkardıklarını söyledi.

Ordu'daki çivisiz mescit açıldı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin İkizce ilçesinde kara çamdan ve ahşap oyma işçiliği ile inşa ettiği "çivisiz mescit" törenle ibadete açıldı.

İshakpaşa Sarayı mescidi ibadete açıldı!

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde bulunan İshakpaşa Sarayı'nın içinde bulunan mescit restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 200 yıl sonra yeniden ibadete açıldı.

İzmit Cephanelik Mescidi açıldı!

İzmit Belediyesi'nin vatandaşlardan gelen talep üzerine kısa bir süre önce yapımını tamamladığı Cephanelik mesire alanındaki mescit açıldı.

Recep Altepe: Çukur Mescit Yıldırım’a değer kattı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin kentin tarihi ve kültürel mirasını yeniden ayağa kaldırdığını belirterek, “Yıldırım İlçesi, Çukur Mescit ve çevresi ile yeniden değer kazandı” dedi.

Kütahya'da 15. yüzyıldan kalma mescit ibadete açıldı!

Kütahya'da Balıklı Mahallesi Kapandere Sokak üzerinde bulunan mescit,15. yüzyıldan kalma Şeyh Muslihiddin Mescidi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kütahya Belediyesi tarafından restorasi yapılarak hizmete açıldı...

HITTpera Asmalımescit'te açıldı!

İşletmeciliğini Ogün Canay’ ın yaptığı “HITTpera”, Asmalımescit'te açıldı...

Sivas Belediyesi'nin sosyal tesisleri hizmete açıldı!

Sivas Belediyesi'nce yapılan Selçuklu Sosyal Tesisleri törenle hizmete açıldı

Ali Bey Resort Side hizmete açıldı!

Gürallar Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Ali Bey Hotels&Resorts'un üçüncü oteli Ali Bey Resort Side hizmete açıldı

Villeroy&Boch - Bulthaup, Nişantaşı'nda açıldı!

Villeroy & Boch - Bulthaup mağazasının dördüncüsü Nişantaşı'nda açıldı

Arthur&Miller Real Estate'in Bahçeşehir Ofisi açıldı!

Arthur & Miller Real Estate'in yeni franchise ofisi Bahçeşehir'de hizmete açıldı

Çukur Mescit açıldı mı Haberi

Çukur Mescit açıldı mı


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin şehrin tarihi kültürel mirasına yeniden değer kazandırdığını söyledi. Yıldırım İlçesi’ndeki Çukur Mescit’de namaz kılan ve vatandaşlarla sohbet eden Başkan Altepe, “Bursa’da ne kadar yok olmuş veya yok olmaya yüz tutmuş eser varsa restorasyonlardan sonra en çok ilgi gören mekanlar oldu. Büyükşehir Belediyesi olarak kente kazandırdığımız bu değerlerden biri de Yıldırım İlçesi’nde Yıldırım külliyesinin bir parçası olan Çukur Mescit ve çevresi oldu. Yıldırım Camii inşaatında Çukur Mahalle dediğimiz yerde yaklaşık 620 yıl önce yapılmış ve Yıldırım Camii’nde çalışan ustaların şantiye olarak kullandığı bölge ve namaz kıldığı Çukur Mescit, yeniden değer kazandı” diye konuştu.


Yıldırım’ın en güzel mekanı

Çukur Mescit’in yıkık iki duvarı kalmışken yeniden ortaya çıkarıldığını hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan...