05 / 05 / 2024

Çukurbağ Yarımadasının imar planı mı değişti

Çukurbağ Yarımadasının imar planı mı değişti

Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Çukurbağ Yarımadası’nda 6 milyon euro’ya alınan 150 dönüm arsanın, imar değişikliği sayesinde 30 milyon euro değere ulaştığı öne sürüldü.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Kaş Belediyesi'nden Çukurbağ Yarımadası açıklaması!

Kaş Belediyesi imara açıldığı iddia edilen Çukurbağ Yarımadası ile ilgili açıklama yaptı. İşte Kaş Belediyesi'nin o açıklaması..

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açıldı!

Antalya’nın Kaş ilçesindeki doğal sit alanı statüsünde olan Çukurbağ Yarımadası'ndaki iki büyük parsel, geçtiğimiz ay çıkan yangından sonra, ‘eko-turizm’ niteliği verilerek imara açıldı.

Antalya Çukurbağ Yarımadası imara açılacak iddiası!

Antalya'nın Kaş ilçe merkezindeki doğal güzelliği ile ünlü Çukurbağ Yarımadası’nda ormanlık alanda çıkan yangın, kundaklama iddiasına sebep oldu. Vatandaşlar bölgenin imara açılacağını iddia etti...

Bodrum Küdür Yarımadası'ndaki plaj işletmeleri kaldırılıyor! 

Küdür Yarımadası'nın kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi üzerine, plajdaki işletmelerin tahliye işlemleri başlatıldı. Yasal süreci bitirilen tesislerden biri bugün kaldırıldı...

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribat meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale Şehitler Abidesi Camisi yarın açılacak!

Gelibolu Yarımadası'nın Hisarlık Tepe mevkinde yapımı tamamlanan Şehitler Abidesi Camisi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılacak. 

Kaş imar planı için yeni bir dava daha!

Kaş imar planı için 3’üncü kez dava açtıklarını söyleyen Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatı Tuncay Koç, Çukurbağ Yarımadası’nın imara açılmasına karşı da dava açacaklarını söyledi.

Kaş Çukurbağ Yarımadası yapılaşmaya açıldı!

Kaş ilçesinde bulunan Çukurbağ Yarımadası’nın doğal sit statüsü değiştirildi. Bölge "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edildi.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Taşdibi Yarımadası'nın sit statüleri değişti!

Antalya’nın gözde bölgeleri olan Alanya Kalesi, Kaş’ın Patara ve Fırnaz Koyu ile Demre’nin Taşdibi Yarımadası’nda sit sınırları yeniden çizildi.

Arnavutköy Taşoluk'ta 185 dönüm alanın imar planı askıda!

İstanbul Arnavutköy'e bağlı Taşoluk'ta 185 bin 71 metrekare alanın imar planı bugün askıya çıkarıldı...

İller Bankası Tuzla Kampı'nın imar planı askıda!

İller Bankası Tuzla Kamp Alanı olarak kullanılan 42 bin 953 metrekarelik arsanın imar planı değişikliği 19 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Çukurbağ Yarımadasının imar planı mı değişti Haberi

Çukurbağ Yarımadasının imar planı mı değişti

Antalya’nın Kaş İlçesi’ndeki Çukurbağ Yarımadası’nda 6 milyon euro’ya alınan 150 dönüm arsanın, imar değişikliği sayesinde 30 milyon euro değere ulaştığı öne sürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, arsanın 8 yıllık planla değerinin 5 kat yükseltildiğini savundu. Arazinin arkeolojik yapısı ve zeytinlik olması nedeniyle imar değişikliğine uygun olmadığını belirten Çolak, Abdullah Gültekin’in Kaş Belediye Başkanı olduğu dönemde imar değişikliğine uygun görülmediğine dair yazı bulunduğunu, ayrıca Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kaş Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü’nün bölgenin zeytinlik olması nedeniyle değişiklik yapılamayacağı şeklinde görüşleri olduğunu...