02 / 05 / 2024

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Kaş Çukurbağ Yarımadası'nın imar planları TBMM gündeminde!

Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribat meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş Çukurbağ Yarımadası'na yönelik olarak Bakanlıkça uygulanmak istenen nazım imar planının sebep olacağı iddia edilen tahribata ilişkin soru önergesi hazırladı. Zeybek, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

Antalya ili, Kaş ilçesi, Çukurbağ Yarımadası Sürdülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı ile Limanağzı Bölgesi 3'üncü Derece Doğal Sit alanlarını kapsayan 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı, yöre halkının ve sivil toplum kuruluşlarının muhalefetine rağmen ısrarla ilgili bakanlık tarafından yürürlüğe konulmak istenmektedir. Bölgenin coğrafyası, doğası ve tarihi göz önüne alındığında yapılaşmanın yaratacağı tahribat geri dönüşü olmayan hasarlara yol açabilir'' diye konuştu. 

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'un soruları:
1- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin AKP yönetiminde olduğu dönemde hazırlanan aynı nazım imar planı mahkeme kararıyla iptal edilmesine rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aynı planda neden ısrar etmektedir?

2- Söz konusu alanda bulunan taşınmazlar kim, kimler veya hangi kurumlara aittir?

3- Bu planın hazırlanmasında Kaş halkının, ilgili sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetim birimlerinin görüşleri alınmış mıdır?

4- Bahse konu bölgede zeytincilik alanları ve orman alanları göz önüne alındığında, ortaya çıkacak tahribata dair uzman görüşü alınmış mıdır? Alınmış ise bu görüş nedir?

5- Bahse konu alanın Özel Çevre Koruma Alanı, Doğal Sit Alanı ve 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı statüleri ile koruma statülerine sahip, karasal ve denizsel özel bir ekosisteme sahip olması nedeniyle bölgede gelecekte yaşanacak ekosistem, doğal çevre ve arkeolojik tahribata yönelik uzman görüşü alınmış mıdır? Alınmış ise bu görüş nedir?


Geri Dön