04 / 05 / 2024

cumhuriyet meydanı yenileme çalışmaları

cumhuriyet meydanı yenileme çalışmaları

Samsun'daki Cumhuriyet Meydanı yeni yüzüne kavuşuyor. Büyükşehir belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında dış cepheleri giydirilen binalara dev led ışıklı çelik levhalar yerleştiriliyor.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı yenilenecek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile demokrasi nöbetinin 24'üncü gününe ev sahipliği yapan Cumhuriyet Meydanı'nda sabah saatlerinde incelemelerde bulundu.

Pınarbaşı Cumhuriyet Meydanı yenileniyor!

Pınarbaşı’nda bulunan Cumhuriyet Meydanı yenileniyor. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyip, proje hakkında bigi aldı.

Antalya'da kira fiyatlarına protesto: ‘Yabancıya konut satışı durdurulsun’

Tatilcilerin gözdesi Antalya'da artan konut fiyatları sebebiyle mağduriyet yaşayanların bir araya geldiği Dayanışma Platformu, Antalya Müzesi önünden Cumhuriyet Meydanına yürüyüş düzenledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tokat'a konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Tokat Havalimanı açılış töreninde kentteki yatırımlar ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları...

Konya Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi'nde son durum ne?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ramazan Bayramı namazını Konya'daki tarihi Kapu Camisi'nde kıldı. Kurum, Konya'da devam eden Şükran Mahallesi Dönüşüm Projesi ve Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi ile ilgili konuştu.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

TMMOB'dan Samsun Büyükşehir'in kentsel dönüşüm planına tepki!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Meydanı’nda ve Site Cami çevresinde hayata geçireceği kentsel dönüşüm çalışmasına ilişkin mülk sahiplerinden belediyeye itirazlar gelmeye devam ediyor.

Konya'da 6 bin 950 konut inşa ediliyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Konya'da Mevla  Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamındaki temel atma töreninde yaptığı konuşmada Konya'nın 14 ilçesinde 6 bin 950 konut inşa edildiğini açıkladı. 

Konya Mevlana'da 19 bin 750 metrekarelik alan dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Mevlana Meydanı Yenileme ve Dönüşüm Projesi kapsamında 19 bin 750 metrekarelik bir alanda dönüşüm yapıldığını belirtti.

Diyarbakır Dağkapı meydanına kentsel yenileme projesi!

Diyarbakır'daki Dağkapı Meydanı, 'kentsel yenileme projesi' ile yenişlenecek. Proje kapsamında Dilan sineması kültür merkezi haline getirilecek...

Afyonkarahisar'da istimlak edilen bina yıkıldı!

Afyonkarahisar’da Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, belediye meclis üyeleri Abdullah Yıldız ve Veli Özcan ile birlikte Cumhuriyet Meydanında yapılan çalışmaları kapsamında istimlak edilen binanın yıkım çalışmalarını yerinde inceledi…

Mardin Cumhuriyet Meydanı için imzalar atıldı!

Mardin Valiliği ile Mardin Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği, Dicle Kalkınma Ajansı’nın da desteklediği Tarihi Mardin'in Yayalaştırılması/Cumhuriyet Meydanı Projesi için imzalar atıldı. 

Gaziosmanpaşalılar evlerini 7 yıldır alamıyorlar!

İstanbul’da Gaziosmanpaşalılar, kentsel dönüşüm için yıkılan evlerinin 7 yıldır hala teslim edilmemesine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandılar…

Tosya Belediyesi 3 farklı projeyle kent meydanını değiştiriyor!

Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ve Başkan Yardımcısı Mustafa Mola Kastamonu Cumhuriyet Meydanını projeleri için yerinde incelemeler yaptı.

Esenyurtlu konut mağdurlarından yeni eylem!

Esenyurtlu konut mağdurları Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Tüketiciler Derneği Genel Başkanı’nın da katıldığı eylemde yetkililere seslendi.

cumhuriyet meydanı yenileme çalışmaları Haberi

cumhuriyet meydanı yenileme çalışmaları


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastıktan sonra kalacağı Mıntıka Palas Oteli’ne giderken üzerinden geçtiği Cumhuriyet Meydanı, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu’nun proje çalışmasıyla yeni bir kimliğe sahip olacak. Önce tabela ve reklam kirliliğinden temizlenen meydan çevresindeki binalar, ardından tek tip giydirilerek boyanmıştı. Şimdi de Cumhuriyet Meydanı’nın modern ve ihtişamlı bir görünüme kavuşması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Yeni estetik projesi kapsamında tarihi meydana bakan binaların dış cephelerine büyük led ışıklı 17 adet çelik levha konuluyor. Çalışma tamamlandığında ışıklandırılan Cumhuriyet Meydanı, yeni konsepti ile görenleri adeta büyüleyecek. Büyük Önder’in Samsun’a ayak bastığı Tütün İskelesi’nden başlayıp kaldığı otele kadar devam eden Kurtuluş Yolu üzerindeki meydan, yeni görünümü ile milli mücadele ruhuna da katkı yapacak.

Cumhuriyet Meydanı Estetik Projesi ile ilgili bilgi veren...