17 / 06 / 2024

Cumhuriyet Üniversitesi açılış

Cumhuriyet Üniversitesi açılış

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz düzenlenen törende, " Üniversitelerimizdeki kaliteli eğitimle insanımızın potansiyelini harekete geçirerek kalkınma sürecini hızlandırırız ve toplumumuzu yüksek refah seviyesine ulaştırırız " dedi...

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunun açılışını gerçekleştirdi!

GYODER, Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsündeki öğrenci yurdunu tamamladı ve açılışını gerçekleştirdi. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi 2023'te açılacak!

Sivas'ta 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hastanenin 2023 yılında hizmete açılması bekleniyor. 

Gaziler Sosyal Tesisi 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından şehit yakınları ve gaziler için yaptırılan Gaziler Sosyal Tesisi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılıyor.

Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı tam gaz!

Sivas'ta yaklaşık 500 milyon liraya mal olacak Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nin inşaatı son sürat devam ediyor...

İbn Haldun Üniversitesi açıldı!

Teknolojik imkanlarla donatılan ve Üsküdar'da inşa edilen İbn Haldun Üniversitesi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim'de açılıyor!

Ankara'da temeli 1997'de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atılan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası, tamamlanmak üzere. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda CSO binasının açılışını yapacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır!

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın online olarak açılışı yapacağı hastane, bu ay içerisinde hizmet verecek.

MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası açılıyor!

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başıbüyük Ek Hizmet Binası bugün hizmete açılıyor.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı: Yıkılan binalarla ilgili 8 soruşturma açıldı!

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem nedeniye yıkılan her binayla ilgili 7, hasar gören bütün binalarla ilgili de bir olmak üzere toplam 8 farklı soruşturma açıldığını duyurdu...

Konteyner veteriner fakültesi hastanesinin açılışı ertelendi!

İstanbul'da yaşanan 5.8’lik depremde hasar alması nedeni ile hizmete kapatılan İstanbul Üniversitesi (İÜC) Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin 16 konteynerde hizmet vermesi için yürütülen çalışmalarda sona gelinemedi. Bu nedenle hastanenin açılışı 30 Ekim tarihine ertelendi…

Batman'da 15 milyon TL'lik otel Eylül'de açılıyor!

Batman'ın Cumhuriyet caddesinde 15 milyon TL'ye mal olan yaklaşık 3 yıldır yapımı devam eden üç yıldızlı otel 1 ay sonra açılıyor.

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşke Camisi'nin açılışı yapıldı! 

Temeli 2016 yılında atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami'nin açılış töreni yapıldı. 

Cumhuriyet Üniversitesi açılış Haberi

Cumhuriyet Üniversitesi açılış

Yılmaz, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) kampüsündeki toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, amaçlarının, ülkede refahı artırmak, vatandaşların hayat standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlükleri güçlendirmek olduğunu söyledi.


Bunları gerçekleştirmek için eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, eğitimin üretime dönük en önemli aşamasının üniversiteler olduğunu belirterek, "Üniversitelerimizdeki kaliteli eğitimle insanımızın potansiyelini harekete geçirerek kalkınma sürecini hızlandırırız ve toplumumuzu yüksek refah seviyesine ulaştırırız. İnsan odaklı kalkınma anlayışını benimsedik. Ekonomik büyümenin yanı sıra hukukun üstünlüğü, bilgi toplumu, uluslararası rekabet gücü, insani gelişmişlik, çevrenin korunması ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı, önceliklerimiz arasındadır" diye konuştu.


Bilginin öneminin ve değerinin giderek arttığına, rekabet gücünün özünü yenilikçi unsurların oluşturduğuna dikkati çeken Yılmaz, bilginin ekonomik büyümenin temel belirleyici gücü olmaya devam edeceğini söyledi.


Bakan Yılmaz, iktidarları döneminde eğitime genel bütçeden ayrılan...