05 / 05 / 2024

daire takas sözleşmesi örneği

daire takas sözleşmesi örneği

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

6 soruda maketten konut satış sözleşmesi!

Henüz proje aşamasında olan bir daire taraflar arasında yapılan maketten konut satış sözleşmesi ile alınabiliyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır? Tarafların hakları nelerdir? İşte 6 soruda maketten konut satış sözleşmesi..

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi!

TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi projesinde 8 adet daire için satış sözleşmeleri imzalanacak. TOKİ Gaziantep Şahinbey Güzelvadi satış sözleşmesi için başlangıç tarihi bugün.

TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler!

Toplamda 63 adet daire alt gelir için satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler...

Kiptaş Çatalca Sosyal Konutları'nın PVC işleri sözleşmesi imzalandı!

Kiptaş Çatalca Sosyal Konutları 2.bölge 1021 adet daire inşaatı kapsamında; PVC doğrama , körkasa ve ısıcam işleri 2 milyon 475 bin TL + KDV bedelli anahtar teslim götürü bedel sözleşme kapsamında alt işveren sözleşmesi imzalandı.

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Mütahhit ile tüketici arasında yapılacak olan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesinin imzalanması gerekiyor. İşte, müteahhit daire satış sözleşmesi örneği!

Maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Ev satın almak isteyenler, henüz inşaatı tamamlanmayan ve daire ortada yokken satın alma işlemini gerçekleştiriyor. Peki, maketten konut satış sözleşmesi nedir?

Tapu takas sözleşmesi örneği!

Tapu takas bir başka deşyişle trampa işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor. Tapu takas işlemi için tarafların sözleşme imzalaması gerekiyor. İşte, tapu takas sözleşmesi örneği!

Daire satış vaadi sözleşmesi örneği!

Satış vaadi sözleşmesi, ileride satılacak bir taşınmazın alıcı ve satıcı arasında devrinin yapılması için imzalanıyor. Peki, bu sözleşme nasıl yapılır, hangi maddelere yer verilir? İşte daire satış vaadi sözleşmesi örneği..

Konut satış sözleşmesi örneği 2015!

Konut satış sözleşmesi, inşaat çalışmaları tamamlanmamış bir daire için yapılıyor. Satıcı ve alıcı tarafından imzalanan bu sözleşmenin geçerli olabilmesi için noterde yapılması gerekiyor. İşte konut satış sözleşmesi örneği 2015...

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu!

Tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu, mesafeli sözleşmenin kurulmasına yönelik işlemleri hakkında bilgi ve işleyiş esaslarını açıklıyor. İşte tapu takas sözleşmesi sözleşme öncesi bilgi formu...

daire takas sözleşmesi örneği Haberi

daire takas sözleşmesi örneği

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu durum, tapu dairesinde yapılacak takas işlemi ile mümkün olabiliyor.


Takas işleminin yapılabilmesi için taşınmazların değerinin birbirine eşit olması gerekmiyor. Takas işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor.


Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. Takas işlemi için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor.


Ev takas işlemleri için de ev sahipleri, aralarında sözleşme yapabiliyor. Ev takas sözleşmesi örneği şu şekilde;


Tapu takas sözleşmesi örneği


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti...