30 / 04 / 2024

Dakar mimari camileri

Dakar mimari camileri

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.

Dakar’ın farklı mimarideki camileri dikkat çekiyor!

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.

Babacan Mimari Yapı İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Babacan Mimari Yapı İnşaat Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ertekin, Bünyamin Yıldız tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 3 Kasım'da kuruldu.

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması sonuçlandı.Çanakkale Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu "Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projesi" ulusal proje yarışması sonuçlandı. Yarışmaya 37 proje katıldı.

Çanakkale Sosyal Konutlar Kentsel Yenileme Mimari Proje Yarışması sonuçlandı!

Çanakkale Belediyesi Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Ulusal Mimari Proje Yarışması'nın sonucu belli oldu. Sonuçlar Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Resmi Gazete'de ilan edildi...

Bu cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek!

Sakarya'da 17 Ağustos 1999 depreminde yıkılan Tozlu Cami'nin yerine inşa edilen cami, şekil ve mimari özellikleriyle dünyada tek. Özel açıyla tasarlanan caminin tavanında bırakılan boşluk mekanda sürekli hava sirkülasyonu sağlıyor.

Ankara'nın yöresel mimari dokusu Gölbaşı'nda yaşatılacak!

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi...

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı İBB Kültür'den çıktı!

İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Yayıncılık tarafından yayımlandı. Sudi Yenigün tarafından kaleme alınan İstanbul'un İncileri Sur Dışı Camileri kitabında 172 cami tanıtılıyor.

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ayrı ödül aldı!

Toya, 2014 - 2015 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı European Property Awards'ta, "İç mimari tasarım" (Interior Architecture Design) ve Mimari (Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ödül aldı!

Toya, 2014-15 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture Design) ve Mimari ( Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi, Burak Koltukoğlu, Ersin Özdamar tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ekim'de Sosko İş Merkezi'nde kuruldu.

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor!

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık" dedi.

Zirvepark'tan kişiye özel mimari hizmet rehberi!

Zirvepark, “Senin Evin Senin Tasarımın” kampanyasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kampanya kapsamında kadınlar özel mimari hizmetle evlerini diledikleri gibi dekore edebiliyor. Kampanya 31 Aralık’ta son bulacak.

Dakar Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dakar Turizm Ticaret Limited Şirketi, Tunç Bingül tarafından 400 bin TL'lik sermaye bedeli ile 1 Ekim'de Beşiktaş, Etiler, Ahmet Adnan Saygun Caddesi, Belediye Sitesi'nde kuruldu.

Dakar mimari camileri Haberi

Dakar mimari camileri

Senegal’in başkenti Dakar, Afrika kıtasının en batı ucunda olması nedeniyle önemli bir ticari merkez ve Afrika’nın modern yüzü olduğu kadar, mimari ve sanat eserlerinde de dikkati çekiyor.


Dakar’daki birbirinden farklı ve ilginç mimari özellikler taşıyan camiler, ziyaretçilerine görsel bir şölen sunuyor.


Yeşil kubbeli 4 minaresiyle Grande Mosquee Elhadji Omar Al Foutiyou, şehir merkezinde en fazla dikkati çeken yapılar arasında yer alıyor.


Şehir merkezinde yer alan bir başka önemli cami de Grande Mosquee de Dakar, en uzun ve tamamen camiden bağımsız bir minareye sahip olmasıyla öne çıkıyor. Devlet büyüklerinin Cuma ve bayram namazları için çoğunlukla tercih ettiği Grande Mosquee de Dakar ayrıca, birbirinden güzel taş oyma işçiliği ve kapı süslemeleriyle görenleri hayran bırakıyor.


Halen inşaatı devam eden ve 2015’in sonunda bitirilmesi planlanan Grande Mosquee...