30 / 04 / 2024

dalaman havalimanı terminali

dalaman havalimanı terminali

YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planları aksamadı.250 milyon liralık yatırım yapılan havalimanı yeni terminal binası 2018'de tamamen açılacak.

KKTC Ercan Havalimanı'nın yeni terminali yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da yapım çalışmaları tamamlanan havalimanının açılışını 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde yapacak.

İspanyol şirket Dalaman havalimanına 140 milyon Euro'ya ortak oldu!

Ferrovial isimli İspanyol şirket Dalaman havalimanı için YDA Grubu'na ortak oldu.

Ercan Havalimanı'nın yeni terminali ne zaman açılacak?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersan Saner, inşaat sürecinin hız kesmeden devam ettiği Ercan Havalimanı'nın yeni terminalinin açılış tarihini açıkladı.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı ihalesi 4 Şubat'ta!

Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesislerinin Yap-İşlet-Devlet Modeli Çerçevesinde Yaptırılması, İç ve Dış Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletilmesi ve Devri işi ihalesi 4 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…

Beymen Club, İstanbul Havalimanı mağazası açıldı!

Beymen Club, İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde hizmete açtığı yeni mağazasıyla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Tokat Yeni Havalimanı 210 milyon liraya ihale edildi!

Tokat'ta yapımı devam eden havalimanı projesinde  pist, apron ve taksiyolu yapımı 115 milyon liraya,  iç ve dış hatlar terminali ile diğer birimler ise 95 milyon liraya, toplam 210 milyon liraya ihale edildi. 

Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi yenilendi!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Devlet Konukevi ve özel havacılık terminali yenilendi. 4 aydır tadilatta olan Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi için yıkım ya da taşınma söz konusu değil.

Limak-Marashstroy, Rusya Habarovsk Havalimanı'nı yapacak!

Limak-Marashstroy, Rusya'da Habarovsk şehri havaalanının yolcu terminali ihalesini kazandı. Havalimanının inşaatı bu ay başlayacak...

3. Havalimanı büyüyor!

3. Havalimanı'nın liman projesi, ikmal terminali ilave dolgu çalışmaları ile genişletiliyor. Alanda yapılacak dolgunun yaklaşık 6 ayda tamamlanması planlanıyor..

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

dalaman havalimanı terminali Haberi

dalaman havalimanı terminali

Turizm sektörünün 2016’da en kötü yıllarından birini yaşaması, YDA Dalaman Havalimanı’nın yatırım planlarını aksatmadı. 250 milyon liralık yatırım bedeline sahip yeni terminal binasının 2018’de tamamen hizmete açılması planlanıyor



YDA Dalaman Havalimanı, turizm sektörünün içinden geçtiği zor günlere rağmen, yatırımlarını durdurmuyor. Yeni terminal binasının 250 milyon euroluk yatırım bedeli ve iç ve dış hatlar terminallerinin 25 yıllık işletme hakkının devir bedeli olan 831 milyon 900 bin euro ile birlikte Dalaman Uluslararası Havalimanı için toplamda 1 milyar euroyu aşan yatırıma imza atan YDA Group, yüzde 20’si tamamlanan yeni terminal binasını 2018’de hizmete açacak.


Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ni YİD (yap-işlet-devret) modeliyle özelleştiği 2006’dan bu yana YDA Group olarak işlettiklerini dile getiren YDA Havalimanı Genel Koordinatörü Cengiz Tuğrul Ayaz, “DHMİ tarafından işletilen iç hatlar...