28 / 04 / 2024

Dalaman Tren İstasyonu hikayesi

Dalaman Tren İstasyonu hikayesi

Fransızların av köşkü ile istasyon projelerini karıştırması sonucu Mısır yerine Dalaman'a yapılan ve "Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu" olarak bilinen Dalaman Tren İstasyonu restore edildi. Tarihi binanın filmlere konu olacak ilginç bir hikayesi var

Yerli ve Milli Elektrikli Tren Seti Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaretçilerini bekliyor!

Uğur Taşkınsakarya, TCDD Taşımacılık AŞ'nin İstanbul Bölge Müdürü olarak görev yapıyor ve "Yerli ve Milli Tren Seti"nin bir hafta boyunca Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda ziyaret edilebileceğini ve tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

Söğütlüçeşme istasyonu gar olarak hizmete devam edecek!

Kadıköy'de bulunan eski banliyö hattına ait Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Marmaray hattı, yüksek hızlı tren hattı ve metrobüs hattına hizmet verecek biçimde yenilenecek.

Dünyanın tren geçmeyen tek istasyonu Muğla'da yapıldı!

Dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapıldı. İşte o garın ilginç hikayesi... 

Dalaman'daki ilk istasyon binasının ilginç hikayesi!

Muğla'nın Dalaman ilçesine, dünyanın hiç tren uğramayan ilk ve tek istasyon binası inşa edildi. İşte hikayenin detayları...

Kocaeli Kuruçeşme Tren İstasyonu yeniden hizmete girecek mi?

Kocaeli Kuruçeşme Banliyö Tren İstasyonu'nun yeniden hizmete girmesi talebi meclis gündemine taşındı..

Çinliler 9 saatte tren istasyonu inşa etti!

Çinliler 9 saatte tren istasyonu ve demir yolu kurdu. Longyan Tren İstasyonu'nun inşasında 1.500 işçi çalıştı.

Demirland İnşaat projeleri ulaşım kolaylığı sağlıyor!

Demirland İnşaat, İstanbul Anadolu Yakası'nda proje üretmeye devam ediyor. Projeler Göztepe Tren İstasyonu ve metro istasyonu yanı başında yer alıyor. 

İstanbul-Sofya Ekspresi, ilk seferine başladı!

TCDD Taşımacılık ile Bulgar Demiryolları arasında imzalanan anlaşma ile birlikte İstanbul-Sofya Ekspresi ilk seferine çıktı. İstanbul-Sofya Ekspresi için ilk tren, Halkalı Tren İstasyonu'ndan yola çıktı.

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu Yapı Merkezi inşa etti!

Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa ediyor. Yapı Merkezi’nin inşa edip teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Soma İstasyon Parkı ve Meydan Projesi geliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeye değer katacak projeler üretmeye devam ediyor. Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından Soma Tren İstasyonu karşısında yapılacak proje ile ilçe modern bir görünüme kavuşacak.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

Bakırköy Yenimahalle'deki otopark sorunu dönüşümle çözülür!

Bakırköy Yenimahalle Tren İstasyonu yanında kurulan sofrada Yenimahallelilerle bir araya gelen Bakırköy Belediye Başkanı, kentsel dönüşüm için çaba ve gayretlere devam edeceklerini söyledi.

Dalaman Tren İstasyonu hikayesi Haberi

Dalaman Tren İstasyonu hikayesi


Dalaman Tren İstasyonu, dünyada kimsenin kimseye veda etmediği, dolayısıyla kimsenin de kimseyle kavuşmadığı tek istasyon. Tren istasyonları filmlere, şarkılara, türkülere, şiirlere konu olan, kavuşmaların ya da ayrılıkların yaşandığı mekanlarının başında gelir. Dalaman'daki istasyonda bunların hiç biri yaşanmadı. Çünkü istasyona en yakın raylar Aydın - Nazilli'den geçiyor ve yaklaşık 200 kilometre uzaklıkta.


Fransızlar karıştırdı

Bu sıradışı istasyonun hikayesi, dünyadaki bütün istasyonlardan farklı ve özel. Osmanlı döneminde, padişah fermanıyla Mısır Hip'i (Mısır Valisi) olarak atanan Abbas Hilmi Paşa, 1905'te "Nimetullah" isimli yatıyla Dalaman - Sarsala Koyu'na gelir ve av hayvanlarının bol olduğu ovayı görür. Av meraklısı olan Hilmi Paşa, ovaya hayran kalınca ilk olarak Sarsala Koyu'na bir iskele ve depo, ardından da Dalaman'a kadar bir yol yaptırır. Yolun iki kenarına da Mısır'dan getirtilen...