27 / 04 / 2024

Dalan Otogarı

Dalan Otogarı

1987 yılında İstanbul'da 32 milyar liraya mal olacak, içinde konaklama tesisinden çoçuk kreşine kadar her şeyin düşünüldüğü ''havameydanı'' gibi otogar yapılacakmış. Ferhatpaşa Çiftliği'nde kurulacak otogara ''Dalan Otagarı'' adı verilmiş.

Harem ve Esenler otogarı tarih oluyor!

1970’te hizmete giren İstanbul’un ilk otogarı Harem ile günlük ücretleriyle sürekli tartışılan Esenler otogarı tarih oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde planlanan 6 yeni otogar projesinden 3’ü masaya yatırıldı.

İstanbul'a 5 yeni cep otogarı geliyor!

İstanbul’a yapılacak 5 yeni cep otogarının yerleri belli oldu. Trafiği rahatlatacak yeni duraklar Sultangazi, Avcılar, Ümraniye, Tuzla ve Ataşehir'e yapılacak. İşte o projenin detayları....

Büyük İstanbul Otogarı'nın nazım imar planı yapılmadı mı?

İstanbul Büyük Otogarı Esnaflar Derneği Başkanı Şahap Önal, "Otogarın imar planı yapılmadan, planlarda hazineye ait mera alanı olarak görülüyor.Otogarın yapımına kamulaştırmaları yapılmadan geçici temel atma planıyla izin verildi." dedi.

Harem Otogarı iki yıla kadar taşınacak!

Şehirlerarası yolcu otobüslerinin trafiğe takılmaması için cep otogarlar geliyor. Harem Otogarı da 2018’e kadar taşınacak. İstanbul'un şehirlerarası yolcu otogarları, yeni yol güzergahlarına göre düzenleniyor.

Akhisar'a yeni otogar mı yapılacak?

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Akhisar Şoförler Odası Başkanı Halil İbrahim Doğan ve şehir içi toplu taşıma durak başkanlarını ağırladı. Ergün hedeflerinin Akhisar'a 3 yıl içerisinde yeni otogar yapmak olduğunu söyledi...

Uşak Otogar Yolu için ilk kazma vuruldu!

Uşak'ta otogar mevkii battı çıktı projesi için ilk kazma vuruldu. Uşak'ta kent içi ulaşımda sıkışıklığı azaltmak için stat ve otogar civarında düşünülen battı çıktı kavşak çalışmalarından ilki başladı.

Adıyaman otogarına Necip Büyükaslan'ın adı verilecek!

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu otogarla ilgili önemli açıklamalarda bulunurken otogarın adının Eski Belediye Başkanı Necip Büyükaslan’ın adını vereceğini ifade etti.

Isparta Yeni Otogar Projesi'nde sona gelindi!

Isparta'da Yeni Otogar Projesi'nde sona gelindi. İçerisinde 1350 araçlık otoparkı, gül bahçeleri ve alışveriş merkezlerinin de yer alacağı otogar alanında arsa alım işlemlerinin yüzde 95'lik kısmı tamamlandı.

Adıyaman otogarı açılış için gün sayıyor!

Adıyaman Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan şehirlerarası otogarın hizmete girebilmesi için yetkililer ve firma sorumlularının katıldığı bir toplantı yapıldı.

Amasya Suluova'daki yeni otogar inşaatı başladı!

Amasya’nın Suluova Belediyesi ilçeye istenilen standartları sağlayan şehirlerarası terminal yapımı için ilk adımı attı. İhalesi tamamlanan yeni otogarın yapımı için ilk kepçe vuruldu.

Suluova Otogar projesi için çalışmalar başlıyor!

Suluova'ya yakışır nitelikte, modern bir görünüme sahip olacak yeni otogar için çalışmalar başlıyor. İşte otogar çalışmalarının başladığı alan da incelemelerde bulunan Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok'un açıklamaları...

Malkara Otogarının temeli atıldı!

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli, düzenlenen törenle atıldı.Malkara’da yapımına başlanılan yeni otogarın inşaat alanında yapılan temel atma törenine, çok sayıda kişi katıldı.

Antalya Kumluca Otogarı'nda onarım çalışmaları sürüyor!

2005'ten bugüne kadar hizmet veren Antalya'nın Kumluca Otogarı'nın iç ve dış kısmında Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri geniş kapsamlı bakım, onarım ve iyileştirme çalışması gerçekleştiriyor.

Dalan Otogarı Haberi

Dalan Otogarı



İstanbul'a ''havameydanı'' gibi otogar yapılıyor


Ekim ayında temeli atılacak ve 32 milyar liraya mal olacak otogarda kapalı devre TV istasyonu, 800 yataklı iki otel, dört banka şubesi, kreş, sinema salonu, hamam, kafeteryalar yer alıyor...


Didar ARSLAN 


   İSTANBUL'a havameydanını çağrıştıran otogar yapılıyor. Dalan Otogarı adı verilen ve Ferhatpaşa Çiftliği'nde Ekim ayında yapımına başlanacak olan otogarın kapalı devre televizyon istasyonu, emniyet ve itfaiye ağıyla, havalandırma tertibatıyla tam bir havaalanı görünümünde olacağı bildiriliyor. Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği tarafından 32 milyar liraya Cevahir İnşaat'a ihale edilen otogar, İstanbul'un nüfus ve yolcu artışı göz önüne alınarak inşa edilecek. 

   Yapılar Mimarlık'ın projesini...