18 / 05 / 2024

Dalyan 2015 termal turizm

Dalyan 2015 termal turizm

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor!

2015'te açılan Venüs Termal Butik Otel "ruhsat sorunu" nedeniyle kapatıldı. Venüs Termal Butik Otel imar affı bekliyor.

Çeşme'ye 30 milyon dolarlık termal otel geliyor!

Gaziantepli işadamı Yaşar Çılkiz, Alaçatı’ya kazandırdığı ve işletmesini Alkoçlar’ın yürüttüğü Alaçatı Exclusive Hotel’den sonra Çeşme Dalyan bölgesine de lüks termal otel inşaatı için kolları sıvadı.

Samsun'da 10 yıllığına kiralık termal tesis ve otopark!

Samsun İli Havza Belediye Başkanlığı, İmaret Mahallesinde bulunan, turistik termal tesisler ve çok katlı otopark (termal otel) 10 yıllığına ihale edilecek. İhalesi 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Nevşehir Kozaklı Belediyesi'nden 15 yıllığına kiralık termal otel!

Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığı, Kozaklı'da bulunan 88 odalı termal oteli 15 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 25 Aralık 2015 Cuma günü gerçekleşecek.

Kızılcahamam Yabanabat Termal 10 yıllığına kiraya verilecek!

Kızılcahamam Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu, Yabanabat Termal tesislerini 10 yıllığına kiraya verecek. İhalesi 2 Aralık 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Nevşehir Kozaklı'da termal otel 15 yıllığına kiraya verilecek!

Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığı, Kozaklı'da bulunan 88 odalı termal oteli kiraya çıkarıyor. İhalesi 23 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Nevşehir Kozaklı Belediyesi'nden 15 yıl kiralık termal otel!

Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığı tarafından 15 yıl süreyle 88 Odalı Termal Otel İşletme Kiralama İşi 28 Nisan 2015 tarihinde ihale edilecek.

Samsun Ancere Termal Otel 10 yıllığına kiraya çıkıyor!

Samsun Havza Belediyesi Başkanlığı tarafından Ancere Termal Otel ve çok katlı otopark 10 yıllığına kiraya verilecek. Termal otel 17 Nisan 2015 Cuma günü Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

Afyonkarahisar Rixos Termal Afyon projesi halk toplantısı 2 Nisan'da!

Asyagaz Enerji ve Petrokimya Ürünleri Turizm San. ve Tic. A.Ş tarafından Afyonkarahisar'da Rixos Termal Afyon projesi için 2 Nisan 2015 günü saat 14:00'de halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Nevşehir Kozaklı'da 15 yıl kiralık termal otel!

Nevşehir İli Kozaklı Belediye Başkanlığı tarafından 15 yıllığına, 88 odalı termal otel işletme kiralama işi aylık 60 bin TL'ye 23 Mart 2015 Pazartesi günü ihale edilecek.

Havza Ancere Termal Otel 10 yıllığına kiraya çıkıyor!

Samsun Havza Belediyesi Başkanlığı tarafından Ancere Termal Otel ve çok katlı otopark 10 yıllığına kiraya verilecek. Termal otel 12 Mart 2015 Perşembe günü Açık Teklif Usulü ile ihale edilecek.

Dalyan, termal turizmde ön plana çıkacak!

Kaunos Antik Kenti, kaya mezarları ve Caretta Caretta'larla ünlü Dalyan'da, termal kaynakların da turizme kazandırılmasıyla alternatif turizm olanakları oluşturulacak. Dalyan Mahallesindeki termal kaynakların turizme kazandırılması için çalışma yürütüldü.

Dalyan 2015 termal turizm Haberi

Dalyan 2015 termal turizm

Muğla Valisi Amir Çiçek, Dalyan'daki turizm olanaklarını incelemek üzere Kültür Turizm Müdürü Veli Çelik ile Dalyan Kanalı, Kaunos Antik Kenti, Kaya Mezarlan ve Sultaniye Kaplıcalan'nın da bulunduğu alanda tekneyle inceleme yaparak bilgi aldı.Çiçek, Dalyan Mahallesi'nin yerli ve yabancı turistlerden ilgi gördüğünü belirterek, bölgenin her yıl yaklaşık 800 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini söyledi. 


Dalyan Mahallesi'nin sahip olduğu tarihi ve kültürel özelliklerle turizme çok önemli katkısı bulunduğunu belirten Çiçek, "Denizin, kumun güzelliğinin yanında Dalyan kanalındaki sazlıklarda 200 değişik türde kuş çeşidi, kral mezarları var, Kaunos antik kenti var. Dalyan, sadece Türkiye'nin değil, dünyanın markası olan bir turizm yöremiz" dedi. Yaz sezonunda Dalyan'a gelen yerli ve yabancı turistlerin hem dinlenmek hem de doğal güzelliği görmek istediğini kaydeden Çiçek, "Buraya gelen misafirlerimiz hem...