28 / 04 / 2024

damga vergisi mükellefiyeti

damga vergisi mükellefiyeti

Damga vergisi 2013 oranları ve damga vergisi fiyat listesi ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Kiracıların sözleşme imzalarken ödemekle mükellef olduğu kalemler arasında damga vergisi yer alıyor. 2022 yılında kira sözleşmeleri için ne kadar damga vergisi ödeneceği araştırılıyor. Peki, kira sözleşmesi damga vergisi 2022 ne kadar?

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65!

Damga Vergisi Genel Tebliği Seri No:65 bugünkü 31349 Sayılı Resmi Gazete'nün mükerrer sayısında yayımlandı.

Gayrimenkul sözleşmelerinde damga vergisi kalkmalı!

Gayrimenkul ticaretiyle ilgili kullanılan sözleşmelerde bulunan damga vergisi uygulaması işletmelerin mağdur edildiğini ifade eden Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, damga vergisinin kalkması için çağrı yaptı.

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64!

Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:64 dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

TL'ye çevrilecek kira sözleşmelerinde damga vergisi aranmayacak!

Gelir İdaresi Başkanlığı, TL'ye çevrilen döviz cinsi sözleşmelerden hangi hallerde damga vergisi talep edileceğini açıkladı. Buna göre, toplam bedelin, döviz cinsi bedelle değişiklik tarihindeki döviz kurunun çarpımıyla bulunacak tutarı geçmemesi durumunda, ayrıca damga vergisi aranmayacak.

Kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018!

Kira gelir vergisi mükellefleri, vergi borçlarının yanında damga vergisi de ödüyor. Peki, kira gelir vergisi damga vergisi oranı 2018 ne kadar?

Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik tasarısı TBMM'de!

Yatırım, istihdam ve üretimin artırılması çalışmaları kapsamında, birçok sektöre vergi ve harç istisnası tanıyan Damga Vergisi Kanunu'nda değişiklik içeren yasa tasarısı TBMM Başkanlığına sunuldu.

TOKİ taşeronuna Damga Vergisi müjdesi!

TOKİ'nin birinci derece müteahhitlerine sağlanan ancak onlardan iş alan taşeronları kapsamayan Damga Vergisi istisnasında mahkeme taşeronlar lehine karar aldı. Firmalar ödedikleri Damga Vergilerini yasal faizi ile birlikte geri alacak.

Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar?

Arsa vergisi, Türkiye sınırları içerisindeki tüm arsa ve arazi sahipleri tarafından ödeniyor. Peki, arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman başlar? Arsa vergisinin mükellefiyeti ne zaman biter?

Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı!

Damga vergisi ödenecek sözleşmenin bir nüshadan fazla düzenlenmiş olması halinde her bir nüsha için ayrı ayrı aynı miktar ve nispette vergi ödeniyor. Peki, Damga Vergisi uygulamasında nüsha ve suret ayırımı nasıl ve neye göre yapılır?

Gayrimenkul sektörüne damga vergisi müjdesi!

Körfez ülkelerinden 50 yatırımcı İstanbul’a çıkarma yaptı. Konut projelerinde fırsatları inceleyen Arap sermayedarlar ve Türk gayrimenkul sektörüne hükümetten damga vergisiyle ilgili müjdeli bir haber geldi.

Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası yeniden düzenlenecek!

Gayrimenkul sektörünün geliştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağını söyleyen Vedat Demiröz, “Damga Vergisi ve Mütekabiliyet Yasası gibi konularda yeni düzenlemelerle sektörü daha dinamik hale getireceğiz” dedi.

Kirada damga vergisi nedir?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi oluyor. Peki, kirada damga vergisi nedir? Damga vergisi nasıl hesaplanır?

damga vergisi mükellefiyeti Haberi

damga vergisi mükellefiyeti

Damga vergisi 2013!

Damga vergisi ödenmesi gereken kağıtlar, Damga Vergisi Kanununa göre 4 farklı kategori altında toplanıyor. Bunlar; 1) Akitlerle ilgili kağıtlar, 2) Kararlar ve mazbatalar, 3) Ticari işlemlerde kullanılan kağıtlar, 4)Makbuzlar ve diğer kağıtlar. 


Yukarıda belirtilen niteliklere sahip ve hüküm taşıyan belgelerden damga vergisi kesiliyor. Damga vergisi 2013 detayları ve hangi belgelerden ne kadar damga vergisi kesildiğine dair bilgiler haberimizin içerisinde yer alıyor.


Damga vergisini, söz konusu kağıtları imzalayan kimseler ödemekle yükümlü oluyor. Eğer imza atan taraflardan biri muaf veya resmi daire ise damga vergisinin mükellefi diğer kişi oluyor.


Damga vergisi ödenecek belgeler kaç nüsha şeklinde düzenlendiyse, o kadar damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Örneğin ticari bir belge niteliği taşıyan gelir tabloları için 12,95 TL damga vergisi alınıyor. Bu belge 2 nüsha şeklinde...