28 / 04 / 2024

Damga vergisi son durum

Damga vergisi son durum

Ekonominin dinamosu inşaat sektörüne hükümetten 4 müjde geldi. KDV indi, süre uzadı. Damga vergisi sıfırlandı. Sektör, KDV iadesini aylık alacak. Yeni düzenlemelerle konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor.

Damga vergisi devletin yüzünü güldürdü!

Bu yılın 10 ayında genel bütçe gelirleri arasında yer alan damga vergisinin 10 milyar 282 milyon 180 bin lira tahakkukun yüzde 74,2'sine denk gelen 7 milyar 634 milyon 507 bin lirası tahsil edildi...

Kira kontratı damga vergisi oranı 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira kontratı için de bu vergi ödeniyor. Ancak her kontrat için değil, noterde imzalanan kontratlar için damga vergisi ödeniyor. Peki, kira kontratı damga vergisi oranı 2015 nedir?

Kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Noter huzurunda imzalanan kira kontratları için damga vergisinin ödenmesi gerekiyor. Buna karşın noter onayı olmayan sözleşmeler için damga vergisi ödenmiyor. Peki, kira kontratı damga vergisi ne zaman ödenir?

Kira kontratı damga vergisi zorunlu mu?

Damga vergisi, kişiler veya kuruluşlar arası hukuki işlemlerin geçerliliğini belgeleyen kağıtlardan alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratı damga vergisi zorunlu mu? Kira kontratı için ne kadar damga vergisi ödenir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Kira gelir vergisi son günü 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında her sene tespit edilen istisnadan yüksek gelir elde edenler vergilendiriliyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte kira gelir vergisi son günü 2015..

Değer artış kazancı vergisi son günü!

İktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi son günü..

İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi!

İrtifak hakkının kurulmasına ilişkin sözleşmenin geçerli olması, resmî şekilde düzenlenmesi gerekiyor. Peki, irtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenir mi? İrtifak hakkı sözleşmelerinde damga vergisi ödenmez mi?

Çöp vergisi son ödeme tarihleri!

Gayrimenkul sahibi değil, kullanıcısı tarafından ödenen vergiye çöp vergisi deniyor. çöp vergisi senede 2 eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşte, çöp vergisi son ödeme tarihleri!

Miras vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Veraset ve İntikal Kanunu gereğince, bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden vergi ödenmesi gerekiyor. Peki, miras vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Çöp vergisinin birinci taksiti Mart-Nisan-Mayıs aylarında, ikinci taksiti ise Kasım ayında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor. Peki, çöp vergisi son ödeme tarihi ne zaman?

Emlak vergisi son gün 2015!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Taşınmaz malın sahibi vergiyi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, iki taksitte ödenebilen emlak vergisi son gün 2015 ne zaman?

İşyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!

Belediyenin sunduğu çevre temizlik faaliyetlerinden yararlanan meskenlerin ve işyerlerinin bu hizmetlerin karşılığı olarak çöp vergisi ödemesi gerekiyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir? İşte, işyeri çöp vergisi son ödeme tarihi!

Miras vergisi son ödeme tarihi 2015!

Bir kişiye miras kalması veya çekiliş neticesinde ikramiye çıkması halinde elde edilen kazanç üzerinden Veraset ve İntikal Vergisi alınıyor. İşte, miras vergisi son ödeme tarihi 2015!

Damga vergisi son durum Haberi

Damga vergisi son durum

Ekonominin dinamosu inşaat sektörüne hükümetten 4 müjde geldi. Uzun zamandır hem konut sektörünün hem de konut alıcısının merakla beklediği KDV indirimi yapıldı. Konut alırken ödenen damga vergisi sıfırlandı. Müteahhitler, KDV iadesini almak için de 1 yıl beklemeyecek. Martta sona erecek KDV indiriminde ise süre uzadı. Yeni düzenlemelerle fiyatların yüzde 10 ucuzlaması bekleniyor. Sektör, satışların 1.5 milyona çıkacağını öngörüyor.


1-KDV İNDİRİMİ YAPILDI

1 Ocak 2017'den itibaren yapı ruhsatını alan konutlarda KDV, rayiç değeri bin liraya kadar olan arsalar için yüzde 1, 2 bin liraya kadar olan arsalar için yüzde 8, 2 bin lira ve üzeri için yüzde 18 oldu. Bu oranlar eski uygulamada 500 liraya kadar olan arsalarda yüzde 1, bin liraya kadar olan arsalarda yüzde 8 ve bin lira üzerinde yüzde...