29 / 04 / 2024

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar

Resmi belgeler için ödenmesi istenen vergi, "Damga vergisi" olarak karşımıza çıkıyor. Peki hangi belge için ne kadar ödenmesi gerekiyor? Damga vergisi fiyat listesi için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine tabi midir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Miras kalan taşınmazları satmak, gelir vergisine mi tabidir?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Konutta KDV ve damga vergisine yeni düzenleme!

Konutta KDV ve damga vergisine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar gereğince, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri damga vergisinden muaf olacak..

Kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinin noterde imzalanması halinde damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi oranı Damga Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile tespit ediliyor. Peki, 2015 yılında kirada damga vergisi nasıl ödenir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Taşınmaz kiralamalarında kira sözleşmesi için damga vergisi ödeniyor. Ancak kira sözleşmesinin damga vergisine tabi olabilmesi için noter huzurunda imzalanması gerekiyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisi hesabı nasıl yapılır?

Emlak vergisine tabi olmayanlar!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödenmesi gereken bu vergi bazı taşınmaz mallar için alınmıyor. İşte emlak vergisine tabi olmayanlar...

Kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı!

Kira kontratı,kiralamalarda taraflar arasında imzalanıyor. İmzalanan bu kontrat damga vergisine tabi tutulan kağıtlar arasında yer alıyor. Peki kontrat kefilliyse ne kadar ödenir? İşte kira kontratında kefil varsa damga vergisi oranı..

Mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı?

Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, mesken kira sözleşmesinde damga vergisi var mı? İşte Gelir İdaresi Başkanlığının ilgili genelgesi...

Kira sözleşmesinin uzamasında damga vergisi ödenir mi?

Kira sözleşmeleri sözleşme süresine göre kira bedeli üzerinden nispi damga vergisine tabi tutuluyor. Bu vergi, 2015 yılı için binde 1,89 olarak tespit ediliyor. Peki, kira sözleşmesinin uzamasında damga vergisi ödenir mi?

Kira gelir vergisi için gereken belgeler!

Gelir Vergisi Kanununun 70 inci maddesinde tanımlanan malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler, kira gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisi için gereken belgeler nelerdir?

Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Taşınmaz kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi bazı durumlarda damga vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira sözleşmelerinde damga vergisi nasıl hesaplanır? Kira sözleşmesinde damga vergisi kime aittir?

Kira gelir vergisinde zarar doğması hali!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince; taşınmaz mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak; belli koşullarda gelir vergisine tabi tutuluyor. Peki, kira gelir vergisinde zarar doğması halinde hesap nasıl

Kira gelir vergisi kanunu!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak kira gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte kira gelir vergisi kanunu..

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2015!

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olup, kira vergisine tabi tutulıyor. İşte kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2015...

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar Haberi

Damga Vergisine Tabi Kağıtlar

Damga vergisi fiyat listesi!

Bir hüküm içeren, imzalanan ya da imza yerine geçen ibarelere sahip; ibraz edilebilir belgerler için devlet damga vergisi istiyor. Damga vergisi hesaplamaları, sigorta ve gelir vergisi kesilmeden önceki tutar olan "Brüt Ücret" üzerinden yapılıyor. Damga vergisine tabi kağıtlar hangileridir, diye merak ediyorsanız hemen birkaç örnek verelim.


Örneğin, ticari ve mütedavil senetler, ipotekli borç senedi, irat senedi, bilançolar ve gelir tablosu gibi hüküm içeren kağıtlar damga vergisine tabi tutuluyor. Damga vergisi 2013 detayları ve diğer kağıtlar için "Damga Vergisi" hükümlerini inceleyelim.


Damga vergisine tabi kağıtlar ve Damga vergisi fiyat listesi..

I. Akitlerle ilgili kağıtlar  

A. Belli parayı ihtiva eden kağıtlar:  

1. Mukavelenameler,  taahhütnameler ve temliknameler             

(Binde 8,25)

2. Kira mukavelenameleri (Mukavele süresine göre kira...