05 / 05 / 2024

dan brown ayasofya

dan brown ayasofya

En çok satan yazarlar arasında yer alan Dan Brown yeni kitabı Cehennem'de İstanbul'u da anlatıyor...

Dan Brown'un kitabı Ayasofya'nın ziyaretçi sayısını arttıracak!

Da Vinci Şifresi" kitabında olayların düğümünü Louvre Müzesi'nde çözen yazar Dan Brown, son kitabı "Cehennem"de Ayasofya'yı mekan olarak kullanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Murat Kurum'dan Ayasofya açıklaması: Depreme hazırlık durumu iyi denebilir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 86 yıl sonra ibadete açılacak Ayasofya ile ilgili açıklamalar yaptı.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Ayasofya'da 2 formül: Ya yüksek yargı ya Cumhurbaşkanlığı kararnamesi!

Danıştay'ın Ayasofya'yı müze yapan 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptaline ilişkin davada bugün kararın açıklanması bekleniyor. 

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Semih Yalçın'dan Ayasofya açıklaması!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Ayasofya'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yalçın, "Ayasofya üzerinde tasarruf hakkı Türk milletine aittir" dedi...

Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinde engel bulunmuyor!

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Ayasofya'nın yeniden camiye dönüştürülmesinin önünde siyasi, hukuki ve idari açıdan hiçbir engel olmadığını söyledi...

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

dan brown ayasofya Haberi

dan brown ayasofya
Yeni kitabı Cehennem'de İstanbul'a da yer alan ünlü yazar Dan Brown, kitabın içerisinde İstanbul'u ikiye bölünmüş bir dünya, karşıt güçlerin şehri şeklinde anlatıyor. Brown kitabın içerisinde Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı ve Mısır Çarşısı gibi İstanbul için önemli yerlerden de...