28 / 04 / 2024

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.



Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medyadan imza kampanyası başlattı.

TÜGVA tarafından yapılan açıklamaya göre, 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya ile ilgili Danıştay 10. dairesine açılan davanın duruşması sona erdi. Danıştay, Ayasofya ile ilgili kararını 15 gün içerisinde açıklayacağını belirtti.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bu kapsamda TÜGVA, senelerdir özlemi çekilen, bir çağı değiştiren Fatih Sultan Mehmet'in emaneti Ayasofya'nın secdeye hasretini bitirecek olan karar için sosyal medya hesaplarından imza kampanyası başlattı.

TÜGVA, dün sosyal medya hesaplarından "#ilmekilmekAyasofya" etiketiyle herkesi kampanyaya çağırdı. Twitter'da gündem olan kampanyaya siyasetçiler, akademisyenler ve STK başkanları başta olmak üzere 500 bin vatandaş destek verdi.

Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği'nin Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürülmesi amacıyla yaptığı başvuruya destek olmak için imza kampanyası başlatan TÜGVA, en kısada zamanda müzenin camiye dönüştürülmesini istiyor.

Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla destek vermek isteyenler, "http://sevdamizidokuyoruz.com/" adresinden ad ve soyad ile imza kampanyasına katılabiliyor.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!


Geri Dön