28 / 04 / 2024

danimarkada cami temel atma töreni

danimarkada cami temel atma töreni

Arhus ' un Brabrand semtinde bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak Brabrand Camisi ' nin temeli atıldı...

Elazığ Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atıldı!

Elazığ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan 6,8 büyüklüğüne sahip depremde ağır hasar aldıktan sonra yıkılan Beyzade Efendi Camisi'nin yerine inşa edilecek cami için temel atma töreni düzenlendi.

Temel Karamollaoğlu: Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır!

Temel Karamollaoğlu, Ayasofya’nın cami olarak açılıp açılmamasıyla ilgili, “Ayasofya, bizim kanaatimizce cami olarak açılmalıdır" dedi...

Bayburt Belediyesi cami inşaatı için arsa tahsis etti!

Bayburt Belediyesi, Aktaş ailesi tarafından yaptırılacak cami için arsa tahsisinde bulundu. 500 kişilik caminin temel atma töreni gerçekleşecek.

Zonguldak Ereğli'ye yeni cami inşa edilecek!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kestaneci Mahallesi’nde hayata geçirilecek olan cami için temel atma töreni yapıldı.

Manisa Asmacık Cami’nin temeli atıldı!

Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Asmacık Mahallesi yeni bir camiye daha kavuşuyor. İş adamı Polat Yağcı’nın desteğiyle inşa edilecek olan cami için temel atma töreni düzenlendi. 

Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temeli atıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, Kartal'da Soğanlık Merkez Cami ve Zemin Altı Otoparkı’nın temel atma törenine katıldı.

Kepez'de Yeni Cami'nin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi işbirliği ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne inşa edilecek Yeni Cami’nin temeli atıldı. Yeni Cami temel atma törenine Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de katıldı.

Esenyurt Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi'nin hayata geçirdiği Orhan Özyurt Cami’nin temeli atıldı. Temel atma törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da katıldı.

Ankara Mamak'ta 2. Ortatepe Cami’nin temeli atıldı!

Hayırsever vatandaşlar ile Mamak Müftülüğü tarafından yaptırılan ve 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle temel atma töreni ertelenen 2. Ortatepe Cami’nin temeli dualarla atıldı.

Şahinbey İbn-i Sina mahallesine cami yapılıyor!

Şahinbey Belediyesi’nin yeni mahallerinden biri olan İbn-i Sina Mahallesine Cami yapımına başlandı. Caminin temel atma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı...

Tarsus Kemalpaşa Cami'nin temeli 2 Haziran'da atılacak!

Tarsus Belediyesi tarafından Kemalpaşa Mahallesi’nde yaptırılacak olan Kemalpaşa Cami’sinin temel atma töreni 2 Haziran 2016 Perşembe günü yapılacak.

Arnavutköy Berat Cami’nin temeli atıldı!

Cuma Namazı sonrası temel atma töreni gerçekleştirilen Berat Cami, 1.420 metrekare cami oturumlu bir alana inşa edilecek. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edeceği Berat Cami, bir sene gibi kısa bir sürede bitirilecek.

Gülşehir Tuzköy Afat Evler Cami açıldı!

Nevşehir'in Gülşehir İlçesine bağlı Tuzköy mahallesinde Afat Evler cami açılışı yapıldı. Açılışa Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin , Belediye Başkanı Vahdi Arısoy , İşkur Müdürü İlhan Temel ve çok sayıda protokol ile vatandaş da katıldı.

danimarkada cami temel atma töreni Haberi

danimarkada cami temel atma töreni

Arhus'un Brabrand semtinde bin 500 kişinin namaz kılabileceği ve 1200 metrekarelik alana Danimarka Türk Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak Brabrand Camisi'nin temeli atıldı. Kubbeli ve minareli olarak tasarlanan cami, bu ülkede İslam mimarisiyle inşa edilmiş ve kubbeli minareli ilk camisi olacak.


Yağmur nedeniyle bir depoda yapılan törende konuşan Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçisi Mehmet Dönmez, bu şehirde böyle bir ibadethanenin yapılacak olmasını "büyük bir başarı" gördüğünü belirterek, katkısı olanları tebrik etti. Bu caminin diğer Müslümanları da bir araya getirecek bir mekan olacağını ifade eden Dönmez, "Bu mekan, Müslüman ve Türk kültürünün tanıtılacağı bir mekan olacaktır, hayırlı olsun" dedi.


Danimarka Türk Diyanet Vakfı Başkanı ve Din İşleri Müşaviri Ahmet Onay ise kadınların da ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir cami inşa edeceklerini söyledi. Onay, caminin Müslümanlar...