12 / 05 / 2024

Arnavutköy Berat Cami’nin temeli atıldı!

Arnavutköy Berat Cami’nin temeli atıldı!

Cuma Namazı sonrası temel atma töreni gerçekleştirilen Berat Cami, 1.420 metrekare cami oturumlu bir alana inşa edilecek. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edeceği Berat Cami, bir sene gibi kısa bir sürede bitirilecek.




Yavuz Selim Mahallesi’nde inşa edilecek Berat Cami’nin  temeli, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından atıldı.


Cuma Namazı sonrası temel atma töreni gerçekleştirilen  Berat Cami,  1.420 metrekare cami oturumlu bir alana inşa edilecek. Bin 500 kişinin aynı anda ibadet edeceği Berat Cami, bir sene gibi kısa bir sürede bitirilecek.


Osmanlı Mimarisi ile yapılacak caminin temel atma töreni, Yeşil Cami İmam hatiplerinden Veli Solak’ın kuran tilaveti ile başladı.


Kuran tilaveti sonrası konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “ Burada daha önce hizmet veren bir camimiz vardı. Demek ki camimiz yeterli olmamış ve yeni bir cami yapılması gerekmiş. Burada ki kardeşlerimiz de vesile olmuş. Bizlerde destek olarak Allah’ın izniyle bu camimizi ibadete açacağız” dedi.


Protokol konuşmalarından sonra İlçe Müftüsü Bahri Şamat dua etti. Dua sonrası Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İlçe Müftüsü Bahri Şamat ve vatandaşların butona basması ile temel atma töreni gerçekleşti.


Tekbir sesleri iler gerçekleştirilen temel atma töreni kurban kesilmesi ile son buldu.  


Arnavutköy Belediyesi



Geri Dön