02 / 05 / 2024

danıştay Gezi Parkı Topçu Kışlası projesini onayladı mı

danıştay Gezi Parkı Topçu Kışlası projesini onayladı mı

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi talebini Danıştay 14. Dairesi reddetti. Bu kararla Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Burhan Ersoy'dan Ekrem İmamoğlu'na Gezi Parkı yanıtı!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı'na geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Murat Ongun'dan Gezi Parkı çıkışı: Hevesinizi de aldıysanız parkımızı geri verir misiniz?

İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını alıntılayarak "Gezi Parkı’nın vakıf kültür varlığı olmadığını ve 2. Bayezid tarafından yapılmadığını siz de belirttiğinize göre, hevesinizi de aldıysanız parkımızı geri verir misiniz?" dedi.

Danıştay'dan Gezi Parkı Topçu Kışlası kararı!

Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi talebini Danıştay 14. Dairesi reddetti. Bu kararla Gezi Parkı’na Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldı.

Danıştay Alakır Dereköy HES projesini iptal etti!

Danıştay, Alakır havzasına yapılması planlanan 8 HES'ten biri olan, Dereköy projesini iptal etti. Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu söz konusu yer için yapılan başvuruyu 2 yıldır gündeme almayarak askıda bırakıyordu.

Danıştay, dolgu alanlarının üçüncü kişilere devredilmesini iptal etti!

Danıştay 8’inci Dairesi, belediyelerin inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarını döktükleri dolgu alanlarının üçüncü kişi veya şirketlere devredilmesi uygulamasını iptal etti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

Ankara Kızılay'daki eski Danıştay binası yıkıldı!

Ankara Kızılay’da bulunan Cumhuriyet dönemi mimarisini taşıyan Danıştay binası, Ankara 11. İdare Mahkemesi’nin açılan tescil davasında yürütmeyi durdurma kararı vermesine karşın yıkıldı.

Göztepe'ye inşa edilmesi planlanan hastane için Danıştay kararı çıktı!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın aile doktoru Fahrettin Koca'nın kurduğu Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı'nın 8 yıldır İstanbul Göztepe'de yapmak istediği özel hastaneyle ilgili Danıştay'dan ders gibi bir karar çıktı...

Danıştay, Ataköy sahilindeki kıyı karar çizgisi kararını bozdu!

Danıştay kıyı kenar çizgisi ile ilgili yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu. Şimdi yerel mahkeme bilirkişi raporuna uyarsa sahildeki inşaatlar kaçak duruma düşecek.

Danıştay'dan Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne ret!

Danıştay, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ankara Şubesi’nin, Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili açtığı davayı reddetti.

HKP, İnebolu Limanı'nın satışını Danıştay'a taşıyor!

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), İnebolu Limanı'nı da kapsayan özelleştirme işlemiyle ilgili haklarında suç duyurusunda bulunduğu kişiler için takipsizlik kararı verilmesi üzerine konuyu Danıştay'a taşıyacağını açıkladı.

Ankara Güneypark kentsel dönüşümünde son karar Danıştay'ın!

Danıştay, Ankara Yeni Güneypark Kentsel Dönüşüm Projesi'yle ilgili hazırlanan 6 plan değişikliği ile 1 Bakanlar Kurulu kararı hakkında açılmış 16 dava dosyasını birleştirerek bilirkişi incelemesi istedi.

danıştay Gezi Parkı Topçu Kışlası projesini onayladı mı Haberi

danıştay Gezi Parkı Topçu Kışlası projesini onayladı mı

Danıştay, Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından Gezi Parkı’na Topçu Kışlası’nın yapılmasını engellemek için açılan davada derneğin talebi reddedildi. Tek bir hâkim karara direnerek şerh koydu. Dernek avukatı Arman Yıldız “Karar hukuksuz” dedi. Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin ‘Topçu Kışlası’ projesine Yüksek Kurul’da verilen onayın iptal edilmesi için açtığı dava, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nce reddedilmişti. Danıştay 14. Dairesi de oy çokluğuyla aldığı kararda davada derneğin talebi reddedildi. Kararın tek sayfa olması dikkat çekti. Bu kararla Gezi direnişi başlatan Gezi Parkı’na Topçu Kışlası projesinin önü açılmış oldu.


Karara tek bir hâkim direndi. Hâkim Halil Çırak bugüne kadar yaşanan süreci anlatarak Topçu Kışlası projesinin iptali yönünde açılan davaların sürdüğünü belirtti. Çırak karşı oyunda süren iptal davalarının reddedilmesinde dahi Topçu...