02 / 05 / 2024

dask proje yarışması

dask proje yarışması

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmada 27 farklı üniversiteden 42 bina projesi finale kalmaya hak kazandı.

İzmir Konak Belediyesi'ne mimarlık yarışmasından 4 ödül!

İzmir'e bağlı Konak Belediyesi, 'The International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri) mimarlık proje yarışmasında dört ödülün sahibi oldu. 

İBB Sosyal Merkezler Mimari Proje Yarışması düzenliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı, Sosyal Merkezler Mimari Proje Yarışması düzenleyeceğini açıkladı. 

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor!

Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası ve Türkiye’nin en büyük güneş santrali Karapınar GES ile yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlarını büyüten Kalyon Holding, Karapınar SCADA Merkezi için mimari proje yarışması düzenliyor.

Bakırköy Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması sonuçlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, kamusal alanların erişilebilir ve güvenli yerler olması amacıyla Mart ayında gerçekleştirdiği “Bakırköy Cumhuriyet (Özgürlük) Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu!

San Deco tarafından ilk defa gerçekleşen Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmaya 46 farklı üniversiteden 143 öğrenci 102 projeyle katıldı. Yapılan jüri değerlendirmesinin ardından ödüle sahip olan projeler kamuoyuna sunuldu.

İTÜ'nün meslek lisesinden Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması!

İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) Ulusal Artırılmış Gerçeklik Proje Yarışması başlattı.

AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması için son başvuru tarihi 13 Temmuz!

Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) tarafından düzenlenen AMORF Doğal Taş Tasarım ve Proje Yarışması’nın başvuruları 13 Temmuz 2020'ye kadar devam edecek. 

San Deco Mimari Proje Yarışması için son başvuru tarihi 8 Haziran! 

Mimarlık ve İç Mimarlık öğrencileri için düzenlenen 'San Deco mimari Proje Yarışması: Duvarın Ötesinde' yarışması için son katılım tarihi 8 Haziran olarak belirlendi...

10. Betonik Fikirler Proje Yarışması'nın başvuruları başladı!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa’nın, genç fikirleri desteklemek amacıyla düzenlediği "Betonik Fikirler Proje Yarışması" bu yıl "Yapıda Dijital Dönüşüm" temasıyla onuncu kez gerçekleşiyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 28 Şubat...

2019 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'na başvurular başladı!

İnşaat mühendisliği ve mimarlık öğrencileri tarafından her sene heyecanla beklenen geleneksel DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın beşincisi için ön kayıt başvuruları başladı. 

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 35 ilden 76 başvuru!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak amacıyla DASK tarafından düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın dördüncüsüne Türkiye genelinde 35 ilden başvuru geldi..

dask proje yarışması Haberi

dask proje yarışması


Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından, Türkiye'de ilk kez düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması'na 28 üniversiteden 49 takım başvurdu. DASK'ın depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmada 27 farklı üniversiteden 42 bina projesi finale kalmaya hak kazandı. Öğrencilerin ve akademisyenlerin yarışmaya gösterdiği ilgiden son derece memnun olduklarını belirten DASK Koordinatörü İsmet Güngör şöyle konuştu: "Binalarımızın depreme karşı daha dayanıklı olmaları için geleceğin inşaat mühendislerinde deprem bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz. Kurumumuz deprem sigortası bilincini artırıp sigortalılığı yaygınlaşırı rken diğer yandan da geleceğin inşaat mühendislerinde depreme karşı güvenli bina duyarlılığını yaratmaya çalışıyor."  Ön elemeyi geçen projelerin sahipleri, Mayıs ayında İstanbul'da düzenlenecek finale kadar kağıt üzerinde tasarladıkları binaların maketlerini...