02 / 05 / 2024

dask sigortası olmayan evler

dask sigortası olmayan evler

Deprem sigortasına sahip konutların sayısında büyük bir atış görülmesine karşın 1. derece deprem kuşağında yer alan İstanbul'da, 1.5 milyondan fazla konutun sigortası bulunmuyor...

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Hiç sigortası olmayanlar da emekli olabilecek! Yaş şartı ve prim desteği sağlanacak! İşte erken emekliliğin formülü

Emeklilik konuları ve gelişmeleri büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Emekli maaşlarına yapılacak ara zamlar ve üçüncü ikramiye gibi konular önem arz ederken, hiç sigortası olmayan kişilere emeklilik hakkı gündemde olacak. Peki erken emekliliğin formülü ne? İşte detaylar...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Maddi durumu yeterli olmayanlar için Askıda Sigorta uygulaması başladı!

İnsurtech girişimi olan Sigortambir, ‘Askıda Sigorta’ uygulamasını başlattığını açıkladı. Proje ile maddi durumu yetersiz olan üniversite öğrencilerinin özel sağlık hizmetlerinden yararlanması hedeflenirken, proje ilerleyen aşamada sigortası olmayan tüm vatandaşları kapsayacak.

25 yıllık ev hanımlarına emeklilik başvurusu nasıl yapılır? Hiç sigortası olmayan ev hanımları nasıl emekli olur?

25 yıllık ev hanımlarının emeklilik konusu milyonlarca ev hanımının gündemde yer alıyor. Peki “Hiç sigortası bulunmayan ev hanımları nasıl emekli olur?” İşte detaylar!

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

100 metrekare evin DASK sigortası ne kadar? En ucuz DASK kaç para?

DASK konusuna dair şu sıralarda pek çok soru sorulmaktadır. İşte onlardan bazıları ve merak edilen o yanıtlar!

DASK deprem sigortası nasıl ödenir? DASK 2023 ne kadar ödeme yapar?

DASK deprem sigortası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. DASK yaptıracak kişiler bu konu hakkında detaylı bilgi almak için hummalı bir araştırma içine girdiler. İşte detaylar!

Doğru konut sigortası nasıl yapılır? DASK ve konut sigortası alırken nelere dikkat edilmeli! İşte püf noktaları!

Şubat ayında Kahramanmaraş başta olmak üzere toplam 11 ilimizi derinden etkileyen deprem felaketi sonrası DASK ve konut sigortalarına olan talep de arttı. Ancak uzmanlar DASK ve konut sigortası yaptırmak isteyenleri uyararak bazı püf noktalarına dikkat etmelerini öneriyor.

Ev sahipleri ve kiracılara son dakika uyarısı! DASK ve konut sigortası poliçelerinde bunlara dikkat!

Türkiye'de 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından  DASK ve konut sigortası detayları sık sık araştırılıyor. Uzmanlar iki sigorta türü arasındaki farkları ile ilgili bilgileri paylaştı ve uyarılarda bulundu.

Çalışmayan ev hanımlarına her ay harçlık gibi 1100 TL para ödemesi yatacak! Ancak bu şartları karşılamanız gerek!

Son dakika...Asgari ücretin üçte birinden az geliri olan hanelerde yaşayan sigortası olmayan ev hanımlarına 1100 TL para ödemesi yatacak! İşte ayrıntılar...

DASK deprem sigortası neleri kapsar? Deprem sigortası ne kadar tutar?

DASK sigortasına dair sorular artmaya devam ediyor. Özellikle yaşanan depremlerden sonra vatandaşlar DASK hakkında daha geniş bilgi sahibi olmak istiyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Deprem olursa DASK ne kadar öder? DASK ve deprem sigortası aynı mı? DASK ve konut sigortası aynı mı?

Deprem gerçeği bireyleri sigortalar konusunda araştırmaya sevk etti. Özellikle DASK ve konut sigortasına dair sorulan soruların sayısı gün geçtikçe artmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

dask sigortası olmayan evler Haberi

dask sigortası olmayan evler

Türkiye'deki konutların yalnızca yüzde 48,7'sinin deprem sigortasına sahip olduğunu ifade eden Koalay.com Türkiye CEO'su Bradley Du Chenne, "Deprem konusunda maalesef acı hatıralara sahip olan Türkiye'de zorunlu olmasına rağmen 17.6 milyon konutun 9 milyonu hala sigortasız. Aylık ortalama 10 TL'ye yaptırılan DASK, olası bir zararda 170 bin TL'ye kadar ödeme yapabiliyor. Online olarak yalnızca birkaç basit adımda satın alınabilen DASK, yıkıma neden olan depremin hiç olmazsa maddi yükünü hafifletmek için geleceği düşünmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2012'de ülkemizde toplam 16.3 milyon konutun yüzde 29,7'si sigortalıyken, 2018'de 17.6 milyon konutun yüzde 48,7'si sigortalandı. Böylece ülkemizde son 5 yılda sigortalılık oranı yüzde 19.2 yükseldi. Deprem sigortası olan konutların büyük bir atış görülmesine karşın 1. derece deprem kuşağında yer...