04 / 05 / 2024

Datça antik kent yapılaşma

Datça antik kent yapılaşma

Datça, yapılaşma tehdidi altındaki alanlardan biri. Çevreciler ve sivil toplum kuruluşları Datça için hazırlanan projeyle, ilçede nüfusun patlayacağını, 77 koyun 28’inin bakirliğinin tamamen biteceğini, antik kente bile marina yapılacağını savunuyor

Datça'da TOKİ'ye devredilen dört arazi yargıya taşındı!

Datça Belediyesi, ilçenin en kıymetli yerlerinde bulunan 4 arazinin sessiz sedasız Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) devredilip satışa çıkarılmasını yargıya taşıdı.

Janset: Ferrarimi satıp Datça’ya yerleştim!

“Ayrılsak da Beraberiz”, “Yarım Elma” gibi sit-com dizilerinden tanıdığımız Janset, İstanbul'u terk edip Datça'ya yerleştiğini söyledi. 

Datça'da kaçak yapı sorunu!

Muğla Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, belediye meclis toplantısında imar barışı hakkında konuştu. Uçar, "Datça'da aftan sonra çığ gibi büyüyen kaçak yapı sorunu var" dedi.

Datça’da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafedeki, imara kapalı olan Sarı Liman mevkisinde yapılan kaçak inşaat yıkıldı.

Datça'da sit alanındaki kaçak inşaat yıkıldı!

Muğla'nın Datça Belediyesi yetkilileri ve çevreciler, doğal ve arkeolojik SİT alanında yükselen inşaatın yıkımı için başlattıkları hukuk mücadelesini kazanarak sonuçlandırdılar. 

Datça eski hükümet binasının akıbeti TBMM'de!

Datça eski hükümet binasının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Datça'da sit alanındaki inşaata tepki geldi!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde sit alanında devam eden inşaatın önünde toplanıp insan zinciri oluşturan Datça halkı, doğa katliamına dur dedi. 

Datça'daki kaçak otel yıkımına iptal kararı!

Muğla’nın Datça ilçesinde doğal ve arkeolojik SİT alanı içerisinde ruhsatsız olarak inşa edilen ve dört kez mühürlenen otel binası bugün yıkılacaktı. Ancak, Muğla 1’inci İdare Mahkemesi ise dün son dakikada yıkım kararını durdurdu.

Datça'da 5.7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

Muğla İli Datça İlçesi Datça Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul 5 milyon 757 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ilk ihale tarihi 21 Haziran 2018 olarak belirlendi. 

Datça'da sit alanındaki kaçak otelin inşaatı sürüyor!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,  sit alanına kaçak otel inşaatı yapılması konusunda yasal süre 27 Nisan'da sona erecek açıklamasını yaptı.

Datça Kurubük Koyu'nun kiralama ihalesi iptal edilmeli!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça ilçesindeki Kurubük Koyu’nun özel kişilere kiralanma ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Datça Kurubük Koyu ihalesi 26 Ocak'ta!

Muğla Datça’nın Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Kurubük Koyu ihaleye çıkıyor.  Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan koyun ihaleye çıkacak olması çevrecilerin tepkisine sebep oldu. 

Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme Yüksek Kurulu kararı gereğince, Muğla Datça imar planı değişikliği onaylandı..

Datça antik kent yapılaşma Haberi

Datça antik kent yapılaşma

Datça Yarımadası; el değmemiş koyları, doğası ve tarihiyle tatilcilerin en önemli uğrak yerlerinden biri. Çevreciler, “Datça- Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonu” ile yaklaşık 100 kilometrelik sahili bulunan Datça’nın düzensiz yapılaşma kurbanı olmasından korkuyor. Mimarlar Odası Muğla Şubesi, projenin iptali ve dava sonuna kadar yürütmesinin durdurulması istemiyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine idare mahkemesine dava açtı. Şube, “Planın bölgenin özgünlüğü ile uyumsuz olduğunu, ekolojik dengeleri alt üst ederek olumsuz sonuçlar doğuracağını” savunuyor.


8 BİN YATAK 80 BİNE ÇIKACAK

Mimarlar Odası Muğla Şubesi’nin mahkemeye sunduğu raporda, cennet koylarda geriye dönülemeyecek tahribatların yaşanacağı ileri sürülüyor. Raporda, tüm tarım alanları, doğal karakteri korunacak alanlar ve özel mülkiyetteki orman alanlarının imara açılarak, geniş bir dağınık yapılaşmayla görsel ve çevresel...