02 / 05 / 2024

dayanıklı mal siparişleri abd

dayanıklı mal siparişleri abd

Ülkede dayanıklı mal siparişleri, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 232,8 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentisinin altında sınırlı bir artış gösteren verinin, söz konusu dönemde yüzde 1,5 artması öngörülüyordu.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinde keskin gerileme!

ABD'de dayanıklı mallara yönelik verilen siparişler, Kasım ayında beklenenden fazla gerilemeyle en sert düşüşü yaşadı.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri ağustosta beklentileri karşılayamadı!

Ülkede dayanıklı mal siparişleri, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 232,8 milyar dolara yükseldi. Piyasa beklentisinin altında sınırlı bir artış gösteren verinin, söz konusu dönemde yüzde 1,5 artması öngörülüyordu.

2 bin 202 hizmet binası deprem dayanıklılığı açısından incelendi!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2007 öncesinde yapılan 2 bin 202 hizmet binasını deprem dayanıklılığı açısından inceledik" dedi.

AFAD'dan güvenlik uyarısı: Binanızın dayanıklılığını kontrol ettirin!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası AFAD'dan güvenlik uyarısı geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada; "Binanızın dayanıklılığını kontrol ettirin. Olası can ve mal kayıplarını önlemek için binanızın tasarımını değiştirmeyin" ifadeleri yer aldı...

Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız!

Elazığ Sivrice’de, 24 Ocak 2020 günü 20.55’te meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulunan Avrupa Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık; “Artık fay hatlarını değil, depreme dayanıklı yapılaşmayı konuşmalıyız.” dedi...

Uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) Başkanı Levent Pelesen, "Türkiye'de can ve mal güvenliğini sağlayabilmek için alınması gereken en temel önlemlerin başında uzun ömürlü ve depreme dayanıklı binalar inşa etmek geliyor" dedi..

Bornova Kültür Merkezi'nin temeli depreme dayanıklı mı?

Bornova Kültür Merkezi'nde inşaat çalışmaları 20 yıl aranın ardından tartışmalı bir şekilde varolan temel üzerinden başladı. Ancak bu temelin depreme dayanıklı olup olmadığı soru işareti uyandırdı

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. açıldı!

Güler Deri Konfeksiyon Gıda İnşaat Turizm Taşımacılık Dayanıklı Tük. Mal.Sn.ve Tic.Ltd.Şti.Karadeniz Şb. Ahmet Güler Şube Müdürlüğünde 1 milyon 500 bin TL sermaye ile 18 Kasım'da Gaziosmanpaşa 'da açıldı.

Depreme dayanıklı bina yarışması sonuçlandı!

Doğal Afet Sigortalan Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda birinciliği Balıkesir Üniversitesi'nden Kolezyum takımı aldı.

Seyri Adalar'da depreme dayanıklı fore kazık sistemi kullanıldı!

Yapı Yatırım’ın Maltepe bölgesindeki ilk konut projesi olan Seyr-i Adalar'da, temelde kullanılan malzemeler ve temel derinliği ile depreme dayanıklı, sağlıklı konut yapımı için yeni bir dönem başlattı.

dayanıklı mal siparişleri abd Haberi

dayanıklı mal siparişleri abd

ABD'de dayanıklı mal siparişleri, ağustosta bir önceki aya göre beklenenden az bir yükseliş göstererek yüzde 0,4 artışla 232,8 milyar dolara çıktı.

ABD Ticaret Bakanlığı, ağustos ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri verilerini açıkladı. Verilere göre, dayanıklı mallara yönelik siparişler, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 0,4 artarak 232,8 milyar dolara yükseldi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; ekonomik normalleşmenin başlamasıyla mayıs ayında yakaladığı toparlanma eğiliminde yavaşlama kaydeden ve piyasa beklentisinin altında kalan verinin, bu dönemde yüzde 1,5 artması düşünülüyordu. Siparişlerin ağustos ayındaki yükselişinde, savunma dışı sermaye mallarındaki artış etkili oldu. Ağustosta savunma dışı sermaye mallarına yönelik siparişler aylık yüzde 7,8'lik artış gösterdi.

Temmuz ayına ait dayanıklı mal siparişlerindeki artış ise yüzde 11,7'ye, siparişlerin toplam tutarı da 231,8 milyar dolara revize edildi.

Ömrü en az 3...