04 / 05 / 2024

Defterdarlık tebliği

Defterdarlık tebliği

368 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği, 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 296 sıra nolu tebliğte yapılan değişikliklere yer verildi. İşte yapılan değişiklikler...

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde değişiklik!

Varlığa veya İpoteğe Dayanlı Menkul Kıymetler Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Yapı malzemelerinin ithalat denetimi tebliği 2019!

Yapı malzemelerinin ithalat denetimi tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ hükümleri 1 Ocak 2019'da yürürlükte olacak...

TOKİ Elazığ Defterdarlık Hizmet Binası ihalesi yarın!

TOKİ tarafından Elazığ Defterdarlık Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi yarın ihale edilecek...

TOKİ'den Elazığ'a defterdarlık hizmet binası!

Elazığ İli Defterdarlık Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşi ihalesi 19 Temmuz tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

Kamu konutları 2018 yılı aylık kira bedelleri tebliği!

380 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu konutları kira bedeline 2018 zammı gelmiş oldu..

Gelir Vergisi Genel Tebliği 2017!

Gelir Vergisi Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile kira gelir vergisinde yapılan düzenlemeye açıklık getirildi..

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No:484!

Bugünkü Resmi Gazete'de484 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği yayımlandı. Bu hüküm uyarınca yeniden değerleme oranı 2017 yılı için yüzde 14,47 (ondört virgül kırkyedi) olarak tespit edildi...

Vergi tekniği raporunun tebliği!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bünyamin Doğrusöz, bugünkü yazısında Vergi tekniği raporunun sonradan tebliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Milli Emlak Genel Tebliği'nde değişiklik tebliği Resmi Gazete'de!

Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğ kapsamında bir hüküm çıkarılarak, başka bir hüküm eklendi..

Tekirdağ Defterdarlık Hizmet Binası ihalesi bugün!

TOKİ'nin Tekirdağ Defterdarlık Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi bugün yapılacak.

Tekirdağ Defterdarlık Hizmet Binası ihalesi 8 Mart'ta!

Tekirdağ Defterdarlık Hizmet Binası İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 8 Mart'ta gerçekleşecek.

Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği Seri No: 48!

48 Seri Nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri gereğince Yatırım Teşvik Belgesi ile inşa edilecek binalar bazı koşullarda imar harçlarından muaf olacak.

Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği çalışmalarında sona gelindi!

SPK Başkanı Ertaş: "Gayrimenkul Sertifikaları Tebliği üzerinde yürütülen çalışmalar büyük ölçüde tamamlandı. Haziranda Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz" dedi.

Defterdarlık tebliği Haberi

Defterdarlık tebliği

Milli emlak genel tebliği sıra no:368!

368 sıra nolu Milli Emlak Genel Tebliği, 30 Nisan 2015 tarihinde 29342 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında 296 sıra nolu tebliğte yapılan değişikliklere yer verildi.


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığından:

MİLLİ EMLAK GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 296)’NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SIRA NO: 368)


MADDE 1 – 3/8/2005 tarihli ve 25895 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği (Sıra No: 296)’nin “2- Defterdarlık/Malmüdürlüklerince Yapılacak İşlemler” başlıklı bölümünün (f) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“f) Satışı yapılan araçların, otopark ve çekici ücretleri ile satış işlemleri sırasında yapılan masraflar ve varsa araca ilişkin vergi borcu satış bedelinden düşülür.


Ancak;

-Otopark ücreti olarak ödenecek bedel aracın satış bedelinin yüzde yirmibeşini,

-Çekici ücreti olarak ödenecek bedel; motosiklet, motorlu bisiklet ve benzeri araçlarda satış bedelinin yüzde yirmisini, diğer araçlarda...